След 39 години погрешка в затвора, мъж получи 1 млн. долара


Мъж от американския щат Охайо, който бе освободен миналата година, след като прекарал 39 години в затвора за убийство, което не е извършил, ще получи компенсация от над 1 милиона долара от държавата за съдебната грешка, предаде Ройтерс, цитирайки съдебни документи по случая.

Рики Джексън ще влезе в статистиките и като човека, лежал най-дълго в затвора за престъпление, за което впоследствие бива оневинен. Апелативен съд в САЩ присъдил да му бъде изплатено обезщетение. Самият Джексън научи за забогатяването си от журналист, след което хлъцна от изненада.

Мъжът бил осъден за убийство, извършено през 1975 г., въз основа на показанията на 12-годишно момче свидетел на престъплението. Години по-късно същият свидетел, Еди Върнън, се отрече от показанията си и призна, че фактически не е видял престъплението. Други свидетели потвърдиха, че едва навършилият пълнолетие Джексън е бил в училищен автобус по време на извършването на престъплението, което му осигурява алиби.

Двама предполагаеми съучастници на Джексън в убийството вече бяха освободени доста преди него, но след като прекараха по над 25 години в затвора.

Нареждат на КАТ да ни тероризира тайно

Предишна новина

Решават до месец за смъртта на Чората

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.