След правосъдна реформа хладилникът ни ще се напълни. Връзката е пряка*

След правосъдна реформа хладилникът ни ще се напълни. Връзката е пряка*
Методи Андреев (вляво) и Юлия Берберян (вдясно) на политически протест пред Съдебната палата, снимка: архив

Той мрази шевици, калпаци, самодиви и нестинари. Иронизира Вазов, осмива църква и попове. Не всички обаче. Отиде ли в Париж, търчи да се снима пред "Нотр Дам". И е първи страдалец, когато гори. Бори се с чалгата, тя е музика за простолюдието. Харесва Ицо Хазарта, който не прави музика за простолюдието. Понякога слуша метъл, който хич не е за простолюдието. Турското робство му бърка в червата. Според него категорично няма такова. Как го доказва? С чорбаджийските къщи и богатите българи през Възраждането. Отказва да мисли какво се е случвало преди тях. По-интересното е, че се уповава на шевици и калпаци – чорбаджиийски. Но нали ги мразеше? Нищо. Когато трябва ги отрича, когато не – не.
 
Ако допусне, че под турска власт не е имало радост и съжителство, а истински гнет, трябва да признае, че войната от 1878 г. е освободителна. Но щом го признае, следва да отчете руснаците за освободители.
 
Най-страшното нещо на света е да бъдат освободители, следователно – не е имало гнет. Е, малко може да е имало. Но Левски, Раковски и Иво Инджев са казали, че който ни освободи, той ще ни зароби. Изричани ли са тези думи от революционерите, не са ли, значение няма. Важното е Ивайло да ги споменава.
 
Агенти? Той е против ДС, иска лустрация, счита цялата българска клетост за производна на ДС и агентите й. Е, не всички. Ивайло, Сашо 11 и други говорят срещу Путин. Искат Демократична България, следователно са добри. А, да, някой от тях твърдят, че граф Игнатиев е обесил Левски – значи са свестни. Значи, че графът наистина е обесил Левски.
 
На 9 май той празнува Ден на Европа. Реално нищо не празнува, шефът все така го мачка, хладилникът – празен. Но много държи да подчертае, че почита Европа, не СССР. Ако почете СССР, значи трябва да признае руснаците за победители – гранде катастрофа. За да не са победители, на 9 май пуска във "Фейсбук" статус на Асен Генов. Какво му пречи и Ден на Европа да уважава, и Ден на победата – не знае. Най пък не знае защо му е важно всички да са известени за размислите му.
 
Ако все пак руснаците са победители във Втората световна война, станали са благодарение на американци и англичани.  Сталин е лош, пратил е самолети тайно да бомбардират България.
 
Чърчил ги праща явно, но няма проблем – Сталин е диктатор, Чърчил е демократ. Освен това Сталин е избил е хиляди руснаци. Чърчил, Рузвелт и предците им не са, те просто са били колонизатори. Да избиваш руснаци като диктатор е лошо, да избиваш туземци като колонизатор не е. Даже и бомбата на Хирошима не е толкова лоша, понеже американците отдавна се извиниха. Американците не пишат Локо София. Те убиват 100 000 , раняват 500 000 и разболяват десетина милиона, но пък се извиняват. "Казахме сори, окей е, нали?"
 
Най-лош е Путин, знае се. Той даже, като се замисли човек, ни праща бежанци. Но, о, Боже, бежанците са добри. Важно е да бъдат приети, да бъдат спасени. Но те не искат да се спасяват в България, искат във Франция и Германия. Нищо – ще ги спасяваме у нас. Всеки, който ги гони, е ксенофоб. Къде да се заселят? В провинцията, разбира се, при селяците. 
 
В София? Не става, пренаселен е, ще дишат фини прахови частици. Ние сме за зелена градска среда и мразим перките на графа, който обеси Левски.
 
Гейове, травестити, транс и интер сексуални трябва да се подкрепят. Също и роми. Детето ми обаче не бива да се жени за такива. Що? Щото така.
 
"Мачкай, Кобра", "Мачкай Гришо" – това е дебилен национализъм. Феновете им са простаци. Само "Ливърпул"! Феновете им са велики!
 
Дечица в пояси и яморлуци е кич – гадно, грозно, патреотарско. Дечица с пистолет, въоръжени от Паоло Кортези, е прекрасно – защото той не е патреотар. И е антикомунист. И католик. И италианец. 
 
Путин по едно време ни прати Гундяев, патриарх. Не сме религиозни, но щом е на Путин човек – долу! Не сме религиозни, обаче папата – горе! Много мил човек е Франциск, спира при хората, стиска ръце. И Бойко се спира, стиска ръце – долу!
 
Бойко, Путин, Сталин и Гундяев са диктатори! Костов не е. "Лукойл" е пазарна икономика. Важното е да се чете с разбиране – на Костов мемоарите.
 
Подкрепяме пазарната икономика. И централно отпусканите грантове. Бойко прави с данъците ни каквото си иска. Брюксел не прави каквото си иска. 
 
Пеевски е лош. Сатана. Американците, които купиха марките му цигари, не са. Доган е човек на руснаците. Като се снима с американския посланик не е човек на американците. 
 
Норвежката стратегия е добра. Добра е, защото комунисти, руснаци и фенове на Бойко са против нея. Бяхме с Бойко, сбъркахме. Лукарски е лош заради трика, Радан не е.
 
Фенове на Бойко са стадо. Червените бабички миришат. Ние не сме стадо. Ние сме за Трайчо, Радан и Стефан.
 
Цецо има апартаменти. Но Юлия Берберян няма, понеже не помним. И да помним, дъщерите й са от Демократична България. Онова срещу нея бе активно мероприятие, срещу Цецо не е. Следователно техните апартаменти са добри, на Цецо - лоши.
 
Когато журналист се слага на Пееф, е лошо. Когато се слага на Христо Иванов – будна гражданска позиция. Лозан Панов е прав, когато съгреши дори, но не сме комунисти и религиозни.
 
Добре е "Америка за България" и Сорос да дават пари. Лошо е руснаците да дават. Който взема от първите е независим, вторите са подлоги. На простия народ все Сорос му е виновен. На нас не винаги Путин. И Пеевски е.
 
След правосъдна реформа хладилникът ни ще се напълни. Връзката е пряка. Капитализмът е хубав, защото е обратното на комунизъм. Връзката е пряка.
 
Голяма е диктатурата при Бойко, така е. Цял ден пиша във фейса за нея.
 
Някакви путинофили всеки ден хвалят Русия. Обсесии. Ние всеки ден пишем срещу Русия. Не е обсесия.  
 
Демократична България може да си стои на 3%, но това е защото много прост народ населява територията - не чете Дайнов и Смилов. Толкова много сиво вещество има в тях и нас, че косите ни посивяват не от старост, а мозък.
 
Животът, дет’ се вика, наистина попремина. Кога бяхме пионерчета, кога скачахме по площадите… Скоро и внуци ще имаме, но оправия все няма. Няма, защото комунисти и руснаци възпитаха тази държава. Аз съм роден в средата на комунизма, ама не са ме възпитали. Различен съм. Аз съм български десен либерал. Същият от началото на текста. Ако искате да разберете има ли друго в главата ми, прочете го пак. 
 
*Искрен Вълчев, Glasove.com / Заглавията са на "Правен свят".
 

Правосъдният министър няма да издига кандидат за главен прокурор

Предишна новина

Шефът на ДАНС: В кратки срокове ще направим проверката, изискана от главния прокурор

Следваща новина

Коментари

8 Коментара

 1. 9
  | нерегистриран
  7
  -5
  До коментар #8 от "Do 4 | нерегистриран":
  Либерално, що чиниш още в България? Махай се! Ще ви мачкаме жалки жълтопаветници!, Вашата няма да я бъде, продажнико! Няма да го позволим!0Обещавам ти!!!!

  Коя е "нашата" и коя е "вашата". Забравяте , че другарят Брежнев отдавна умря - той даваше евтиния нефт и газ. Сега другарят Путин дава рубли само на определени хора , а за останалите - скъпо парно и газ . А руснаците толкова са прокопсали и са такава "световна сила" , че вече дори им е скъпо на идват в България на почивка . Е , взеха Крим , ама там е доста по-хладно от Тюленово и Крапец . Да владееш половината свят , а обикновеният руснак да няма пари за едно бутилка водка . Да , прекрасен е вашия руски модел...Обувайте цървулите , слагайте калпаците и бегом към родната Москва :))))

 2. 8
  Do 4 | нерегистриран
  5
  -5

  Либерално, що чиниш още в България? Махай се! Ще ви мачкаме жалки жълтопаветници!, Вашата няма да я бъде, продажнико! Няма да го позволим!0Обещавам ти!!!!

 3. 7
  До 5 | нерегистриран
  9
  -2

  Ти си глупак. Ходи със смилов, харалан и Дичев в Дойче веле да словоблудствате.

 4. 6
  Обективен | нерегистриран
  8
  -2

  Абсолютно верни постановки! Поздравления за автора!

 5. 5
  | нерегистриран
  8
  -5

  "Пълненето на хладилника" е сложен процес , който изисква МОДЕРНИЗАЦИЯ на България . Това включва и съдебна реформа , и реформа в икономиката , в здравеопазване , образование , промяна и в манталитета . Много неща в новата мръсна дума "либерализъм" ни се виждат "крайни" , просто защото сме на доста ниска степен на обществено развитие . В такъв момент инстинктивно се хващаме за "сигурното" - омраза към чужденците и различните , хващаме се за опинците на дядо си и ревем като Боримечката - "Българи , юнаци" ….след което половината от нас хващат автобуса и заминават да изкарват пари в някое от либералните общества на Запад , защото " у нас нищо не върви" , "българска работа" , "никога няма да се оправим" … Патриотизъм и антилиберализъм по български .  Много ни е важно да сме били под "турското робство" , защото трябва някои да ни е виновен . Поговорете с някой грък , сърбин или унгарец - те също са били в Османската империя , но те твърдят , че са били "роби" . Напротив , гърците се смеят и казват - в Смирна турците ни копаеха нивите , а ние търгувахме с Александрия , Марсилия и Лондон . Нашите възрожденци /фанариоти/ идваха от Византия , стари родове , елини . А ние искаме да сме били "три синджира роби" в "Чичо Томовата колиба" . Как "роби" са имали читалища , били са по-грамотни от турците и във всяко село е имало църква - вярно вкопана в земята , ама я е имало . По-патриотично е да си бил роб. Така може по-цял ден нищо да не правиш , да псуваш турците , които ги няма от 150 години и да чакаш Путин да ти напълни хладилника …. 6. 4
  Български десен либерал | нерегистриран
  14
  -8

  Като десен либерал намирам статията за забавна.....но глупава като внушения . Вярно е , че има десни лумпени , които понякога губят ориентация и се самозабравят , но какви ценности противопоставяме срещу тях . Да , расизмът и хомофобията са нелепи в 21 век . Да , постоянното обличане в ямурлуци и калпаци не е патриотизъм , а патриотарство - това просто е облеклото на българите в 19 век . Днес сме с дънки или с костюми , но пак може да обичаме България . Да , изборът на България е направен и той е със Запада - Европа и САЩ . Защо никой не емигрира в Русия , а цял свят дърпа към САЩ ? Стандартът в Русия е колкото българския , а този в САЩ - 10 пъти по-голям . Все едно да сравняваш стара "Лада" с последен луксозен модел на "Форд". Да обичаме руския народ не значи да обичаме новата Русия - тя няма пари са собствения си народ , камо ли за раздаване на дрипльовци като нас . Да , у нас има агентура и на САЩ , и на Русия. Доказано , комунизмът и Русия водят до глад и мизерия , а капитализмът и САЩ - до по-добър живот , стига да го заслужиш . Дори Украйна и Беларус избягаха от Русия . Сърбия , Албания , Македония , Молдова , Грузия , Черна гора - всички искат в Европа . За ОНД и Евразийския съюз кандидати няма - там само ти вземат , а нищо не ти дават .

 7. 2
  | нерегистриран
  15
  -10

  Все едно са описали джендъра Лозан.

 8. 1
  Иван | нерегистриран
  17
  -7

  Велико

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.