Словения обяви епидемия от COVID-19 за територията на цялата страна


Правителството на Словения обяви официално епидемия от коронавирус на територията на цялата страна, която ще продължи 30 дни, съобщи СТА.
 
Това означава, че е активиран националният план за защита и спасяване, но не са обявени допълнителни ограничителни мерки.
 
В съответствие с действащите законови разпоредби, в периода на 30-дневната епидемия ще бъдат прилагани същите мерки, които действат и в момента.
 
Говорителят на правителството Йелко Кацин обяви, че няма да има промени, свързани с работещите, студентите и другите категории граждани. Призовават се работодателите да организират работа от дома, ако това е възможно.
 
В момента правителството не вижда необходимост да се затворят търговските центрове, но призовава гражданите към повече самодисциплина и ограничение.
 
Планът за работа на училищата не се променя, което означава, че студентите и учениците от VI клас в основните училища ще преминат към дистанционно обучение, както беше обявено в началото на миналата седмица, а останалите ще продължат да учат присъствено.
 
Режимът на епидемия влиза в сила от днес.

Как да се предпазим от хакерски атаки?

Предишна новина

Франция планира да експулсира 231 чужденци заради екстремистки религиозни убеждения

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.