Служебният правосъден министър обсъди с американския посланик върховенството на закона и демокрацията

Служебният правосъден министър обсъди с американския посланик върховенството на закона и демокрацията
Н. Пр. Херо Мустафа посети служебния министър Янаки Стоилов, снимка:МП

На 21 май 2021 г. в Министерството на правосъдието се проведе среща между служебния министър на правосъдието на Република България проф. Янаки Стоилов и извънредния и пълномощен посланик на Съединените американски щати в България Н. Пр. Херо Мустафа, съобщиха от правосъдното ведомство.

По време на разговора са обсъдени приоритетите на служебния министър на правосъдието – добро и срочно обслужване на гражданите и юридическите лица, преодоляване на лоши практики в Агенцията по вписванията, при придобиване на българско гражданство и в местата за лишаване от свобода, както и взаимодействието с Висшия съдебен съвет на Република България.

От своя страна Н. Пр. Херо Мустафа е подчертала  важността на върховенството на закона като важно условие за съществуване на демокрация. Тя е изразила готовността на Съединените щати да окажат на България необходимото съдействие в тази сфера, както и за организиране на обучения в областта на правосъдието и прилагането на правото.

Обменени са били и мнения по различни въпроси, свързани със съдебната система, включително и дискусиите по отношение на специализираните съдилища и прокуратури.

Още по темата

Прокуратурата успя да си прибере дясната ръка на Васил Божков

Предишна новина

ГДБОП разкри три високотехнологични оранжерии за канабис във „Враждебна“

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

  1. 2
    Свети Петър главния счетоводител | нерегистриран
    0
    0

    На милиционерът са му намазани ските! Скоро ще го пуснат по баира без каска, щеки и очила. Всъщност те не му и трябват защото той и ски не може да кара! На финала ще го чакат от ЦСЗ и то ако извади късмет преди да дойдат ония дето нулират!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.