Слушат СРС-та по делото срещу Иванчева, Петрова и Дюлгеров

Слушат СРС-та по делото срещу Иванчева, Петрова и Дюлгеров
Десислава Иванчева и Биляна Петрова са с мерки за неотклонение "домашен арест"

Продължава делото срещу отстранения кмет на район "Младост" Десислава Иванчева, бившата й заместничка Биляна Петрова и срещу Петко Дюлгеров, посредник при получаването на подкуп от 70 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин.
 
В Специализирания наказателен съд (СНС) щe бъдат изслушвани записите от специални разузнавателни средства по делото. При предишното разглеждане на записите Биляна Петрова заяви, че те са свалени на хартиен носител с много грешки, които променят смисъла на казаното.
 
"Правен свят" публикува част от стенографираните записи от СРС-та, които бяха разсекретени от съда.
 
Стотиците страници записи на разговори потвърждават корупционните действия и тоталния хаос в община "Младост" при управлението на Иванчева и Петрова. От представените веществени доказателствени средства се разбира, че прилагането на СРС е започнало през първата половина на месец февруари 2018 г. и продължава над два месеца, като приключва с арестите на триото.
 
СРС-та напълно се припокриват с показанията на Ваклин, че в продължение на месеци Иванчева и Петрова умишлено са бавели разрешителните за строежа на предприемача, с цел личното им облагодетелстване и това на посредника Дюлгеров. С разрешение на съдия, службите са подслушвали телефоните на Александър Ваклин, Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Като веществени доказателства по делото, освен аудио-записи на телефонни разговори, има и заснети с фотоапарат и със скрита камера срещи, включително и такава, на която са Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Александър Ваклин.
 
Приложените към делото разузнавателни средства разкриват напълно различен образ на бившата кметица и нейната заместничка от този, който двете са се опитвали да представят пред обществото, докато управляват Район "Младост", а още повече след тяхното задържане в центъра на София на 17 април 2018 г., след получаването на първата вноска от предварително белязаните 70 000 евро от поискания подкуп.
 
Разговори между Иванчева и Петрова, а и техни с трети лица, потвърждават твърденията и на други предприемачи, желаещи да инвестират в район "Младост", на които документите умишлено са били забавяни, с цел изнудване, прикривано като дарения за общината. 
 
СРС-та показват още, че Дюлгеров активно е посредничил между строителя и общинското ръководство на "Младост". Има множество разговори на Дюлгеров с Ваклин, в част от които се говори за конкретни суми срещу поемане на ангажимент, всички нужни документи за строителството да се придвижат от кметицата и нейната заместничка. 
 
Ето и публикациите за разсекретените записи от СРС-та: 
 
 
 

Още по темата

Приключи разследването срещу Живко Мартинов за "Суджукгейт"

Предишна новина

Прокуратурата ще изпрати на съд депутата от ДПС Димитър Аврамов

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  | нерегистриран
  17
  -3

  Ех, защо безпристрастните журналисти от тази правна медия не публикуват разговори на кмет Фандъкова и всезнаещия ЦвЦв. Там какво би излязло!!!

  И се питам защо Ваклин е ”бавен”. Защо нищо не се казва за проблемите с един друг турски строеж, където се гавреха с Иванчева, а ЙФ си мълчеше. В Младост си е хаос, парите за ГЕРБ!!

 2. 1
  | нерегистриран
  22
  -4

  Като прочете заглавието още човек и си казва - ето, това е безпристратна и обективна медия, за интелигентни хора юристи...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.