Софийският адвокатски съвет осигурява „зелен коридор” за изследване на адвокатите от САК

Софийският адвокатски съвет осигурява „зелен коридор” за изследване на адвокатите от САК
снимка:БГНЕС

В най-скоро време за адвокатите от Софийската адвокатска колегия ще бъде осигурен „зелен коридор” за извършване на бързи антигенни тестове за COVID-19, както и на други изследвания. Това е решил Софийският адвокатски съвет по предложение на председателя Ивайло Данов, научи "Правен свят".

На вчерашното си заседание Софийският адвокатски съвет е разгледал постъпилите оферти и е взел решение да бъдат подписани договори със следните медицински заведения: МЦ „Св. Пантелеймон”, МДЛ „Цибалаб”, СМДЛ „Рамус”, СМДЛ „Кандиларов”,СМДЛ „Синево”.

В тези медицински заведения в определени дни и часови интервали от деня ще бъдат обслужвани с предимство членовете на САК при наличие на симптоми за заболяване. По преценка на пациента (адвокат от САК)  той може да бъде посетен и в дома или офиса му, за да се вземат необходимите проби.

Адвокатските дружества, съдружия и кантори на адвокати от САК ще имат право да заявяват по своя преценка посещение на техните служебни адреси, за да бъдат направени групово необходимите изследвания.

За сметка на бюджета на САК ще бъдат плащани таксите за организация на „зеления коридор“ и за еднократни посещение на домашния или служебния адрес на адвокатите, адвокатските дружества, съдружия и кантори от САК.

Таксите за самите изследвания ще бъдат плащани на преференциални цени от адвокатите за тяхна сметка, ако общопрактикуващият им лекар е отказал да им назначи безплатни тестове. Предстои сключването на договори с горепосочените медицински заведения.

"След като държавата отказа да се погрижи за свободните професии, в това число и за адвокатите, САС прави всичко възможно да подпомогне колегите в рамките на бюджета, с който разполагаме", коментира пред "Правен свят" председателят на САК Ивайло Данов.

Още по темата

Предлагат удължаване на мерките до 31 януари 2021 година

Предишна новина

ГЕРБ поискаха да си поправят проекта за разследващия главния прокурор още преди първо четене

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.