Солени глоби за купонджии из пловдивските кръчми, засечени при операции на МВР


Пловдивчани подлудиха властите със скандални изцепки насред пандемията, полиция щурмува заведение след заведение ВИДЕО

Униформените са засекли хора, които са се забавлявали в денс клуб „Делайт“ и в още едно заведение Пловдив , България16 Ян. 2021, 08:201042 прочита1 коментара 1 от 4

Още един незаконен купон и събиране на хора са пресекли пловдивските полицаи тази нощ, пише TrafficNews.

Униформените са засекли хора, които са се забавлявали в пловдивския денс клуб „Делайт“ край хотел SPS. При сигнал към 112 на място са отишли няколко патрула на полицията, които са установили най-малко осем души, които са се забавлявали в клуба, въпреки че противоречи на спуснатите мерки от здравния министър.

Полицията проверява клуба дали има още хора, които са се забавлявали вътре. На хванатите в заведението се пишат актове за неспазване на мерките. Полицаите прибраха купонджиите в Трето районно. Съставени са 12 акта от Закона за здравето.

Припомняме, че по-рано в петък имаше голямо празненство с над 50 души в ресторант „Рибаркника“.

Малко по-късно с полиция е разтурено още едно парти. Събитието е било обявено във фейсбук страницата на заведението, а полицаите и инспекторите от РЗИ, пристигнали на място, са намерили диджей, няколко полуголи танцьорки и двайсетина гости. При проверката, една от танцьорките се опитала да избяга от ресторанта, но била върната от полицаите. На всички присъстващи е снета самоличността и са им написани актове.

Искам да благодаря на полицията. Изключително бързо бяха взети мерките в Пловдив. Бяхме непрекъснато в комуникация.

Това заяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева, коментирайки операциите. Реално в този ресторант бяха съставени актове на 55 физически лица по закона на здравето за неспазване на мерките.

Отделно от това четирима души бяха глобени за тютюнопушене. Юридическото лице има два акта, каза Каназирева за партито, на което беше хванат певецът Милко Калайджиев да забавлява гостите.

Съставени са и актове на лица без документи за самоличност - 13 подобни акта. Имаше проверка и в друго заведение. Там са съставени 13 акта, Беше демонстрирани изключително безотговорно нападение. Ще настоявам за максималните санкции. Ще има проверки и санкции и от други институции, като агенцията по храните и инспекцията по труда, обясни областният управител. От самото начало на пандемията се взе решение на областния щаб петък и събота да има засилено присъствие на контролните органи, да има съвместните екипи, съответно неведнъж бяха установени нарушения. За държавните институции няма почивен ден от началото на пандемията, каза още Каназирева. Максимално допустимият размер е хиляда лева, каза тя, коментирайки размера на глобата на певеца Милко Калайджиев.

Хакери са манипулирали документи за COVID ваксините

Предишна новина

Убийцата на децата си от Сандански нанесе тежък съдебен удар на бащата

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.