Специализираната прокуратура и ГДБОП разпитват служители на НАП по сигнали за корупция

Специализираната прокуратура и ГДБОП разпитват служители на НАП по сигнали за корупция

Около 20 служители на НАП - София са на разпит по сигнали за корупционни действия. Това съобщиха от Спецпрокуратурата и ГДБОП, цитирани от БНР. Групата е следена от шест месеца, като според първоначална информация - става дума за притискане на търговци на дребно.

По-късно през деня ще стане ясно колко от привиканите, в чиито домове в София, Рила и Ботевград текат обиски, ще останат за 24 часа в ареста. В сряда, след анализ на доказателствата, Спецпрокуратурата ще прецени на колко души да повдигне обвинения по текст за участие в организирана престъпна група за корупционни престъпления.

Ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев заяви, че разследването се води от отдел Първи, който разследва така наречената "висока корупция". Въпреки че конкретни обвиняеми няма, имало подозрение за участие в схемата и на лице, което, по силата на последните промени в НПК, вече е от компетентността на Специализираната прокуратура, добави той.

Иван Гешев и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов бяха лаконични в подробностите за заподозрените. За самата схема те казаха само, че става дума за изнудване на мнозина собственици на малки търговски обекти, които са плащали за да не бъдат проверявани или да не бъдат санкционирани, ако бъдат установени нарушения.

Промени в подсъдността на застрахователните дела

Предишна новина

Цветан Василев предлагал 200 000 лв. за "профилактиране" на свидетели

Следваща новина

Коментари

7 Коментара

 1. 7
  няма шум,има отчаяна битка между Държавата и ОПГ | нерегистриран
  0
  -1

  НАП Враца начислява на лихви по ДОПК от 2002г. до 2006г. в размер на 8 хиляди лева , отделно от главница 16 хиляди лева , представляващи 4%ДТ по чл.-10 ал.-2 от ЗОДВПГ,които окръжните съдилища Враца ,Видин и Монтана,като заинтересована страна-публичен взискител и обезпечен кредитор по изпълнителните дела са ,самоприсъдили ДТ в тяхна полза и сметка.Което погазва правото ни да получим правосъдие от безпристрастен съд, гарантирани от чл.56 от Конституцията,и ЕКПЧ , Довело .публичния и гл. публ. изпълнители ,без ПДИ по смисъла на чл.145, ал.7 от ДПК/отм./ и чл.182 от ДОПК.,й без да знаем до 2006г..за образувани изпълнителни дела . №№21938/02г.и 26436/02г , .изпращат през 2006г.СДИ по чл.221 от ДОПК , но начисляват гореописаната лихва по ДОПК от 2002г..

  Събират парите ни ,чрез държавна принуда при изтекла погасителна давност, без да е изчерпана възможността за обжалване по съдебен ред. ,при нулева защита от административен съд Враца ., отказал ни изцяло съдебен контрол., гарантирани от чл.56 от Конституцията,и ЕКПЧ , ”, в противоречие с националния закон,по опорочени изпълнителни производства. Й по взаимно устно договаряне със “съда”. Събраните ,чрез саморазправа суми услужливо й без правно основание, са преведени от публичния изпълнител на ВСС/висшия съдебен съвет/ ,, без да е бил страна в правоотношението ,без да има съдебно признато вземане в полза на ВСС ,й без да е взискател ,и без процесуална легитимация,в съдебното и изпълнителните производство.

  II.По друго изпълнително дело № 58/10г.НАП Враца ,в нарушение на редакцията на чл.9 а от ЗОДОВ за събиране след 2008г. на проста ДТ по искове срещу държавата,приложима след обнародването в Държавен вестник бр.43/2008г , същият публичен изпълнител и гл. ПИ, с ясно изразени намерения,извън закона , начисляват лихви и събират принудително през 2010г., пропорционална ДТ от 2800лв. ,вместо проста ДТ 100лв. .Умисълът е : Сумата от 2800 - лева ,като цена да е основание да опишат за ВТОРИ ПЪТ гаража ,защото е бил обещан на някого .Гаража е оборудван офис в и.ц.на Враца , съсобственост ,по нотариален акт, на съпругата ми недлъжник по ИД №58/10г..Липсва уведомяване и на третият съсобственик община Враца и държавата ,върху чиято терен е построен

  Събраните ,чрез саморазправа от “държавата” суми услужливо й без правно основание, са преведени от публичния изпълнител на ВСС , ,без процесуална легитимация,като взискател,й без да е страна в правоотношението , без да има съдебно признато вземане ,и без ВСС да е бил страна в изпълнителното производство , по изпълнително дело №58/2010г.

  Така ,че разликата между обикновената престъпност и мафия е в чадъра. Чадъросването в случая е от “съда” Няма как да съществуват грабители на семейството ни ,като НАП Враца,без чадъросване от т. н. “съдебна власт”Враца ,Видин и Монтана,й със съдействието на т. н. административен “”””””съд”””” Враца ,и върховния административен “съд”,укрили отказа от съд по гореописаните ДВА случая .

 2. 6
  Харолд Адриан Ръсел, известен като Ким Филби | нерегистриран
  5
  -2
  До коментар #5 от "Re: | нерегистриран":
  Не се забелязват гънки по мозъчната кора. За жалост. Наблюдават се само парични потоци. Без последствие.  ps. Това не е диагноза. Това е действителност.

  Никола Христов Гешев. Това име е синоним на мракобесие, зверски садизъм, кръвожадна жестокост, синоним на инквизиции. Той изготвял планове за преследване на партизаните, за блокада на къщите, изработвал планове за залавяне на хора, изработвал плановете за залавяне на парашутистите, ръководил дознанията, вдъхновявал и инспектирал инквизициите. Той беше в истинския смисъл на думата полицай с гънки по мозъчната кора от най-долна проба. За жалост. Това не е диагноза. Това е действителност. Шефът на Специализираната прокуратура, страховитият, но непознат за публиката прокурор Иван Гешев е майтап. Всяка прилика с действителни лица и събития... е възможно да е случайна. И обратното. Гешовци...

 3. 5
  Re: | нерегистриран
  4
  -1
  До коментар #4 от "всяка прилика с действителни лица и събития е случайна… | нерегистриран":
  Иван Гешев и Никола Христов Гешев.За периода 1941 – 1944 г. е началник на отделение „А“ на Обществена безопасност в Дирекцията на полицията, по-късно наследена от Държавна сигурност, отговорно за борбата срещу нелегалната по това време Българска комунистическа партия. Да видите как се управлява с кундурджии

  Не се забелязват гънки по мозъчната кора. За жалост. Наблюдават се само парични потоци. Без последствие.  ps. Това не е диагноза. Това е действителност.

 4. 4
  всяка прилика с действителни лица и събития е случайна… | нерегистриран
  5
  -1

  Иван Гешев и Никола Христов Гешев.За периода 1941 – 1944 г. е началник на отделение „А“ на Обществена безопасност в Дирекцията на полицията, по-късно наследена от Държавна сигурност, отговорно за борбата срещу нелегалната по това време Българска комунистическа партия. Да видите как се управлява с кундурджии

 5. 3
  Гангстерската джипка BMW X5 - автомобил за гъзари | нерегистриран
  5
  0

  А дали спецоперацията няма общо и с началникът на отдел "Фискален контрол" на Централното управление на Националната агенция за приходите (НАП) Иво Стаменов, който бе прострелян близо до централните столични улици "Дунав" и "Врабча", на по-малко от 500 метра от Столичната община и Народното събрание.

  За стрелбата тогава имаше малко публични реакции. А случаят е важен, защото засягаше държавен контролен орган, негов висш служител и разправа с вероятен план за убийство. Въпросният служител на НАП е бил и служител на МВР. С оглед на позицията и ресора, той или е следял и разработвал данъчни измами с акцизни стоки или е осигурявал чадър за същите. И в двата случая факта, че е стреляно срещу него и е убит е изключително сериозен и показателен ...

 6. 2
  така наречената "висока корупция" | нерегистриран
  3
  -1

  За самата схема те казаха само, че става дума за изнудване на мнозина собственици на малки търговски обекти, които са плащали за да не бъдат проверявани или да не бъдат санкционирани, ако бъдат установени нарушения.[[_70081_]]

 7. 1
  Край Босфора шум се вдига, | нерегистриран
  4
  -2

  лъсват далавери и покровители!  Смех ти казвам како Гинче, ама много се смех на тази "новина". Пълна симулация. Ще ги хванат, ама за оная работа!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.