Специализираната прокуратура обвини 9 лица за набиране жени с цел сексуална експлоатация

Специализираната прокуратура обвини 9 лица за набиране жени с цел сексуална експлоатация
Снимка: Pixabay

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 9 лица за участие в организирана престъпна група за набиране на жени с цел сексуална експлоатация, осъществявала престъпната си дейност на територията на гр. София.

Обвинените са задържани на 1 ноември 2020 г. при специализирана полицейска операция на служители от Сектор „БОП“-София под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. В хода извършените претърсвания в столично нощно заведение, в жилища, автомобили, както и при лични обиски, са намерени и иззети множество доказателства за престъпната дейност, в т.ч. пари в брой в различни валути с левова равностойност около 70 000 лева (приблизително 30 000 лева, 18 000 евро, 2000 щатски долара и 250 британски лири). Към момента са разпитани над 10 свидетели и жертви на сексуална експлоатация.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2018 г. до неутрализирането й, като е използвала за своя база нает от ръководителя нощен бар в центъра на столицата. Сексуални услуги са осигурявани на клиенти в самото заведение, както и в софийски хотели след поръчка по телефона. Участниците в групата извършвали транспортирането на жените, всеки от тях изпълнявал определените от ръководителя конкретни функции по набирането на жени и организирането на дейността.

На 4 ноември 2020 г. Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за ръководителя и трима от участниците в групата. Един е под домашен арест, а друг с подписка, определена от наблюдаващия прокурор.

Още по темата

Специализираният съд за Косово арестува и отведе в Хага бившия говорител на АОК

Предишна новина

До два месеца ще се забавят резултатите в САЩ, ако има иск в съда

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  NB! | нерегистриран
  0
  -1

  ОТВОРЕНО АЛАРМИРАЩО ПИСМО До Козирките на Каскета, Оловните Войници на Християнсоциализма: Прокуратурата на Републиката
  05.11.2020

  С копие до: д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната Психиатрична Болница

  Уважаеми дами и господа прокурори,

  Знам, че сте много заети с важните разследвания по делата на Осемте Чекмеджета, затова ще съм максимално изчерпателен. Въпросът е важен.
  Законът за здравето ясно разписва какви са процедурите, по които гражданите може да алармират към Прокуратурата за хора, нуждаещи се от принудително психиатрично лечение. Без да се меся в професионалната експертиза на д-р Гълъбова, смятам, че лицето Бойко Борисов, от град Банкя, страда от остра форма на шизофрения. Налични са следните симптоми на заболяването:
  – НАЛУДНОСТИ. Пациентът се чувства преследван от дронове, вуду-сайтове и метежи.
  – ХАЛЮЦИНАЦИИ. Пациентът вижда някаква измислена, супер успешна, икономически стабилна и преборила пандемията държава, която нарича България.
  – ДЕЗОРГАНИЗОРАНОСТ НА ГОВОРА И МИСЛЕНЕТО. Изреченията му са накълцани като описаната от науката “словесна салата”. Даже в неговия случай има и “словесна ракия”.
  – СОЦИАЛНА ИЗОЛАЦИЯ, ЗАНЕМАРЯВАНЕ НА ОБЛЕКЛОТО И ЛИЧНАТА ХИГИЕНА. Пациентът се е изолирал от месеци. Според очевидци живее в една джипка, паркирана в Банкя. Облича се перманентно с една синя риза или две жълти блузи.
  – ЛИПСА НА АДЕКВАТНИ ЕМОЦИОНАЛНИ РЕАКЦИИ. Категорично. Не му трепна окото – нито от скорошните жертви на радикалния тероризъм в Европа, нито от тези на здравния тероризъм у нас.
  – АЛОГИЯ (БЕДНОСТ НА РЕЧТА). Речта му е вмирисан, бездомен клошар, който хваща страница от речника, само когато му се ака.

  Според Чл. 155. от Закона за здравето, “На задължително настаняване и лечение подлежат лицата, които поради заболяването си могат да извършат престъпление, което представлява опасност за близките им, за околните, за обществото или застрашава сериозно здравето им.”
  В тази връзка искам да ви призова да въведете в психиатрично заведение лицето Бойко Борисов. Той започва да буйства и става опасен за нас и за себе си. В повереното заведение на д-р Гълъбова може спокойно да продължи да чува похвали и аплодисменти, че управлява тази негова измислена държава България, в която животът ухае на асфалт от рози.

  Със загриженост:
  Радослав Бимбалов, гражданин

 2. 1
  Редно е специализираните прокуротури и съдилища да бъдат закрити | нерегистриран
  0
  0

  Крайно време е.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.