Специализираната прокуратура откри в офисите на Божков множество нови културно-исторически ценности

Специализираната прокуратура откри в офисите на Божков множество нови културно-исторически ценности
Иззетите предмети от офисите на бизнесмена Васил Божков Снимка: Специализирана прокуратура

Специализираната прокуратура продължава действията по разследването в офисите на обвиняемия Васил Божков на ул. „Московска“ 43 в столицата, информират от пресцентъра.  В приземни помещения в сградата са намерени и иззети множество нови предмети, носещи признаците на културно-исторически ценности, които са с неизяснен произход и в нереставриран вид, съобщиха от държавното обвинение.

Намерени и иззети са фрагменти, апликации, халки, фибули, върхове на копия, които носят белезите на културно-исторически ценности. Те са били съхранявани в пълно несъответствие с международните стандарти за опазването им.
Специализираната прокуратура ще продължи занапред действията си по документиране на престъпни деяния срещу културно-историческото наследство на Република България при строго спазване на правилата за опазване и съхраняване на намерените и иззети предмети.

Във връзка с високия обществен и медиен интерес, публикуваме снимки на част от намерените нови предмети, носещи белезите на културно-исторически ценности.

  

Още по темата

Преговорите за Брекзит се подновяват без оптимизъм

Предишна новина

КПКОНПИ е установила 119 индикатора за корупционен риск в законопроектите на властта

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.