Специализираната прокуратура предаде на съд тримата обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов

Специализираната прокуратура предаде на съд тримата обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу тримата  привлечени към наказателна отговорност като физически извършители на побоя над журналиста Слави Ангелов.

Обвиняемите Николай Асенов, Георги Асенов и Бисер Митрев са предени на съд по три обвинения, а именно - за това, че през периода от януари 2019 г. до 23 април 2020 г. са се сговорили да вършат на територията на страната престъпления по чл. 129 от НК – нанасяне на телесни повреди, с цел имотно облагодетелстване, за това, че на 17 март 2020 г. в София нанесли на Ангелов множество телесни повреди, както и за държане на високорискови наркотични вещества.

С оглед високата степен на обществена опасност на извършените престъпления Специализираната прокуратура положи максимални усилия за разкриването и предаването на извършителите на съд в най-кратки срокове.

Тримата обвиняеми бяха задържани на 23 април 2020 г. Двама от тях към момента са с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Спрямо третото обвиняемо лице, поради влошено здравословно състояние, през месец октомври т.г. първоначално взетата най-тежка мярка за процесуална принуда бе изменена в „Гаранция в пари“.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

"Казах, че посегателството срещу журналист е атака срещу държавата и че Прокуратурата ще направи всичко възможно това брутално престъпление да не остане безнаказано. Поздравления за Специализирана прокуратура и колегите от МВР", коментира главният прокурор Иван Гешев по случая.

Още по темата

Обирът на инкасо автомобил - без участието на вътрешни хора

Предишна новина

Удължиха мярката 60/40 до септември догодина

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Тези тримата са се сговорили да вършат престъпления по конкретен член на Наказателния кодекс? | нерегистриран
    0
    0

    Я ги виж ти! Прокурори такива.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.