Специализираната прокуратура разследва търговия с влияние при доставки на оборудване за ВВС

Специализираната прокуратура разследва търговия с влияние при доставки на оборудване за ВВС

Под ръководството на Специализираната прокуратура се провеждат претърсвания и изземвания в офиси на "Балкантел" ООД, както и в жилища на три лица, всички на територията на София, съобщиха от държавното обвинение. 
 
Процесуално следствените действия са в рамките на досъдебно производство за престъпление по чл. 321 ал.6 от НК – престъпен сговор за извършване на корупционни престъпления (търговия с влияние) по повод доставяно от частната фирма оборудване за нуждите на Военновъздушните сили. Едновременно с това, Специализираната прокуратура изисква относимите документи от Министерството на отбраната и от ВВС.
 
Интересите на разследването към този момент не позволяват предоставяне на друга информация във връзка с делото, подчертават от Специализираната прокуратура.
 
От сайта на фирма "Балкантел" ООД става ясно, че тя е изпълнявала поне шест проекта, по които в последните над десет години възложител са били именно Военновъздушните сили. 
 
Името на фирмата нашумя и преди години, когато депутатът от "БСП за България" Кристиян Вигенин обвини тогавашното ръководство на Министерството на външните работи в лицето на бившия министър Данаил Митов и на бившия зам.-министър Христо Ангеличин в злоупотреби при закупуването на телекомуникационно оборудване за нуждите на дипломатическите ни представителства по света. Ангеличин беше оправдан по това дело. Наскоро Митов и Ангеличин бяха оправдани от Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) и по друго от делата срещу тях - това за допуснати нередности при закупуването на самолетни билети. 
 

Няма издигнати кандидати за нов главен прокурор

Предишна новина

Ремонтът на Съдебната палата на специализираното правосъдие ще струва 19 млн. лв.

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.