Специализираната прокуратурата протестира спирането на делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви

Специализираната прокуратурата протестира спирането на делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви
Ветко и Маринела Арабаджиеви, снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура протестира в цялост съдебния акт на Специализирания наказателен съд, постановен на разпоредителното заседание по делото срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви, съобщихаот държавното обвинение.

Прокуратурата внесе и осбено искане за отмяна на постановеното незабавно изпълнение на изменението на мярката за неотклонение на Маринела Арабаджиева от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Предстои Апелативният специализиран наказателен съд да се произнесе в законово установения срок.

Както е известно, че в четвъртък  Маринела Арабаджиева бе освободена под домашен арест, а делото срещу съпруга ѝ Ветко спряно, след разпорежда не състава на Специализирания съд с председател Христина Михайлова. Причината за това е друго дело в Испания. Мярката му за неотклонение също е променена в "домашен арест".

Паричните гаранции на сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви, както и на другите подсъдими по делото, са непроменени. Семейство Арабаджиеви са в ареста близо година по обвинение в данъчни измами и пране на пари.

Заради лошо здравословно състояние, Маринела Арабаджиева два пъти досега беше пускана с по-лека мярка, но Апелативният спецсъд я отменяше. 

Още по темата

Главният прокурор с награди за вътрешния министър и ръководители на прокуратури за добра работа по дела с висок обществен интерес

Предишна новина

Учебната година за кандидатите за младши магистрати ще приключи по план в края на юни, но началото на следващата вероятно ще се забави

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  | нерегистриран
  0
  0
  До коментар #1 от "??? | нерегистриран":
  Не ви ли приличат на двама мъже на снимката ?

  По-скоро на двама мъже и половина, като половинката е в полза на русия !!!

 2. 1
  ??? | нерегистриран
  5
  0

  Не ви ли приличат на двама мъже на снимката ?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.