Спецпрокуратурата привлече четирима за разпространение на наркотици в София и Кюстендил


Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници  в организирана престъпна група за наркоразпространение, действала на територията на Кюстендил и София. Четиримата са задържани на 25 ноември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП, ТС БОП-Кюстендил и Специализираната прокуратура, се посочва в съобщение на прокуратурата.

Според събраните доказателства групата е разпространявала наркотици от декември 2016 г., предимно кокаин и марихуана. По време на операцията по задържането такива вещества са намерени у всеки от участниците в групата – общо около 200 г марихуана и 90 г кокаин, пакетирани на дози за черния пазар. Иззети са везни, тефтер със записки за продажбите, DVR, мобилни телефони и други доказателства за престъпната им дейност.

При задържането на един от участниците в Кюстендил, автомобилът му, марка "Мерцедес", бил засечен от служителите на МВР. За да има време поне да изхвърли намиращата се у него дрога, той предприел брутална маневра за бягство. Дал газ, ударил една от полицейските коли, блъснал и нанесъл щети и на паркиран частен автомобил.

След като изхвърлил дозите с наркотици през прозореца, надявайки се това да стане незабелязано, спрял на стотина метра от инцидента и се предал.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

Днес, 27 ноември 2017 г., в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на трима от тях. На четвъртия
участник в групата е наложена "Парична гаранция".

Имущество за над 1,7 млн. лв.

Предишна новина

Решават в сряда за кадровите проблеми на двете спецпрокуратури

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.