Спецсъдът обявява присъдите по делото „Сарафово“


Специализираният наказателен съд обявява присъдите по делото „Сарафово“.

В атентата на летището в бургаския квартал, при който на 18 юли 2012 година атентатор - камикадзе взриви автобус с израелски туристи, загинаха българският шофьор Мустафа Кьосев, петима израелци и самият извършител. Ранени бяха близо 40 души.

Във финалната си пледоария миналата седмица прокуратурата поиска доживотен затвор без замяна за двамата задочно подсъдими за атентата.

Според обвинителния акт автор на атентата е алжирският гражданин Мохамед Хасан ел Хюсейни. Той е действал в съучастие с ливанците Мелиад Фарах и Хасан ел-Хадж Хасан. Тримата били свързани по различен начин с военното крило на радикалното ливанско движение „Хизбула“.

Двамата са на съд задочно, издирват се с  червена бюлетина на Интерпол.

Според служебните адвокати няма безспорни доказателства за вината им.

Присъдата на съдия Адела Иванова ще бъде обявена в 10,30 часа.

Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България*

Предишна новина

Световни банки са участвали в пране на пари

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Шесте жертви на атентата | нерегистриран
    2
    0

    За двамата осъдени не се знае къде са и се издирват. За сметка на това добре се знае кой премълча сигнала на чуждо разузнаване, че предстои терористичен атентат у нас и къде точно сега се намира укрилият тази информация - в Мюнхен като генерален консул на РБ, а тогава - през 2012 г. - директор на НРС, сега ДАР. Лицето Драгомир Здравков Димитров. Подсъдим в момента по друго дело - за издаване на класифицирана информация като ръководител на българското разузнаване...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.