Спецсъдът остави в ареста задържаните за трафик на чужденци през летище София


Специализираният съд остави за постоянно в ареста и четиримата задържани по време на спецакцията на летище София. Става дума за граничен полицай и началник смяна на аерогарата, както и за двама души от Бангладеш, които от години живеят у нас, съобщи БНР.

Три обвинения са повдигнати на двамата гранични полицаи - за участие в организирана престъпна група, за получаване на подкуп и за превеждане на чужди граждани незаконно през граница. Същите са обвиненията и за двамата граждани на Бангладеш, но разликата е, че те са обвинени в даване, а не в получаване на подкуп.

От искането на спецпрокуратурата за задържането им по-рано стана ясно, че са събрани доказателства за преминали по канала двама жители на Бангладеш. Първият е преминал на 26 септември 2016 г., а вторият – на 25 май т.г., но преминаването му е било под контрола на ДАНС и службите.

Документите, с които мигрантите влизали у нас били редовни кипърски студентски визи.

Адвокатите на задържаните поискаха те да бъдат пуснати на свобода като отхвърлиха твърдението, че клиентите им са част от организирана престъпна група с думите, че няма доказателства за това.

8 години затвор иска прокуратурата за тютюневия склад в Пловдив

Предишна новина

Прозрачност, която в България няма да бъде възприета и уредена нормативно

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.