Спират строеж на сгради ''Нове Хоумс'' АД, свързани с Васил Божков

Спират строеж на сгради ''Нове Хоумс'' АД, свързани с Васил Божков
Снимка: БГНЕС

След проверка, възложена от Върховна административна прокуратура /ВАП/ на Дирекцията национален строителен контрол /ДНСК/, предстои спиране на строителството на жилищни сгради от "Нове Хоумс" АД, свързана с обвинения бизнесмен Васил Божков, собственик на "Нове холдинг".

В началото на юни ВАП сезира началника на Дирекцията национален строителен контрол и главния архитект на София да извършат незабавна проверка на законността на реализирано строителството в комплекс „Нове Хоумс" на жилищни сгради с цел продажба на адрес: гр. София, бул. „Цар Борис III" № 126.

В хода на проверката от ДНСК са установили, че не са изпълнени специалните изискванията на приложение 2 към чл. 81 от Наредба №7/22.12.2003г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони, тъй като в инвестиционния проект по част „Архитектура" жилищните сгради са проектирани и изпълнени като свободно стоящи без междинна връзка и без да е спазено разстоянието между тях, определено в приложенията.

Въз основа на направените констатации, ДНСК предприема действия по провеждане на процедури по спиране и забрана ползването на част от строежа, на основание чл. 224, ал. 1, т. 7, като е съставен констативен акт, който е основание за започване на административно производство по реда на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и за спиране на строежа в УПИ III-1890, кв. 11 м. „Славия" гр. София. Предстои издаване и на мотивирана заповед.

Актът е връчен на 14.07.2020г., за което ВАП е уведомена от ДНСК.

Още по темата

Омбудсманът атакува пред КС спирането на границата за неплатени пътни глоби

Предишна новина

Обявиха конкурс за 12 свободни места във Върховна касационна прокуратура

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.