Срещу 10 хиляди лева гаранция пуснаха от ареста шефа на КАТ-Благоевград


Окръжен съд Благоевград пусна от ареста срещу 10 хиляди лева гаранция ексшефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов. Мярката му бе променена след три часа заседание на съда, като изслушванията на адвокати и експерти бе при закрити врата. На заседанието са били изслушани психиатрична и психологична експертиза, изготвена от вещи лица Иванова и Митева, тъй като по време на престоя си в ареста Стоицов е търсил няколко пъти психиатрична помощ. Той непрекъснато плачел, изпаднал бил в депресия.

Стоицов бе арестуван преди месец на работното му място в Благоевград, а заедно с него бяха задържани още двама души. Шефа на КАТ е обвинен, че е част от схема за издаване на бързи номера при регистрация на новозакупени автомобили срещу пари. Обвинен е още във взимане на подкуп, използване на служебно положение, незаконно държане на огнестрелно оръжие и превишаване на правата си, чрез осигуряването на полицейски конвой за движението на тежкотоварна машина с извънгабаритна техника.

Останалите двама арестувани и обвинени като помагачи също бяха освободени срещу гаранция по-рано.

ЕК: Безпокойството от действията по съдебната реформа в Румъния расте

Предишна новина

Как Лозан Панов осигури удължаване на командироването на съдия Лилия Терзиева от Пещера в София

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  | нерегистриран
  3
  0

  "по време на престоя си в ареста Стоицов е търсил няколко пъти психиатрична помощ"  Интересно как е минал психотеста, да не говорим как е стигнал до позицията шеф на КАТ.  Когато е взимал рушветите не е плакал, когато е харчел парите не е плакал, а като го окошариха и не може да взима повече рушвети - взел, че заплакал! За да иде в затвора е достатъчно добре. Но като е такъв плачлив - определено не става за полицай, та какво остава за шеф на КАТ. Този се оказа по-сълзлив от фризьорката. Сега остава да вземе и да пъпчаса.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.