Срещу гаранция от половин милион Вълчо Арабаджиев вече е на свобода

Срещу гаранция от половин милион Вълчо Арабаджиев вече е на свобода

Синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви  - Вълчо вече е на свобода, след като е внесъл тези дни гаранцията си от 500 000 лева, съобщава в-к "24 часа".

Това е най-голямата внесена гаранция през последните години, посочиха магистрати.

Мярката за неотклонение на Арабаджиев-младши бе променена в началото на април след решение на Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС). Според магистратите, Вълчо Арабаджиев е престоял достатъчно в ареста и след повече от 6 месеца, прекарани зад решетките, опасността да повлияе на разследването е много по-малка. 

Вълчо е един от петимата обвинени по дело за пране на пари и данъчни престъпления, в което обвиняеми са и родителите му. Той и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева бяха задържани в края на август м.г. при акции в хотелите на Арабаджиеви в София - "Маринела" и в Пловдив - "Марица", след което бяха обвинени, че са част от престъпна група, занимавала се с укриване на данъци и пране на пари. 

 

Още по темата

Съдийското самоуправление недопустимо минимализира и неглижира ролята на административния ръководител

Предишна новина

Директорът на НОИ-Силистра е окончателно отстранен от длъжност

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Анонимен | нерегистриран
    0
    0

    Да държиш образовано момче на 21 г. за 6 месеца в ареста при тези обстоятелства не е превенция, а тормоз. Малък е и е правил каквото е могъл под влияние на родителите си. Прекалено ми идва.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.