Старт на 2021 г.: Глобявяват пътниците без билет, разширено е платеното паркиране

Старт на 2021 г.: Глобявяват пътниците без билет, разширено е платеното паркиране

От първия работен ден на Новата 2021 година - понеделник - в градския транспорт в София контрольорите ще могат да глобяват и няма да продават билети от 1,60 лв, а само такива за нередовни пътници - от 30 лв. Шофьорите също няма да продават билети.

От Центъра за градска мобилност призовават хората да се снабдят с карта или билет предварително. Всички каси на Центъра и метрото ще работят.

Според пътници това ще създаде проблеми, защото в превозните средства няма да може да се купуват билети. От Центъра за градска мобилност обаче обясняват, че промените са необходими, защото много хора са спрели да си купуват карта или билет и пътуват гратис. Това е довело до огромни загуби от продажби.

Нови граници на "зелена зона" са в сила още от днес в София. Платеното паркиране ще обхване и кварталите "Яворов" и "Иван Вазов". Досега имаше възможност за винетки за три автомобила, сега се ограничават до две коли на домакинство.

Новост при издаването на винетен стикер е, че трябва технически преглед.

И още - работното време и на "Синята зона", и на "Зелената зона" в събота ще започва от 10.00 ч., а не както досега от 8.30 ч. и ще приключва в 18.00 ч.

Още по темата

Три дела за корупция срещу Нетаняху

Предишна новина

Георг Георгиев: Ще има промени при обмитяването на стоките след Брекзит

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.