Стартира цялостна проверка на дейността на русенския прокурор, получил "пълен съпорт" от Пламен Бобоков в магистратски конкурс

Стартира цялостна проверка на дейността на русенския прокурор, получил "пълен съпорт" от Пламен Бобоков в магистратски конкурс
Прокурор Николай Николов, снимка:dunavmost.com

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, със заповед на Апелативна прокуратура – Велико Търново, е възложена проверка относно цялостната дейност на прокурор Николай Николов, за когото в петък стана ясно, че е получил „пълен съпорт“ от бизнесмена Пламен Бобоков в конкурса за административен ръководител на Окръжна прокуратура-Русе.

Обект на проверка ще бъде цялата дейност на обвинителя за срок от три години, уточниха от държавното обвинение. Проверката ще обхване всички възложени на магистрата преписки и дела, участия в съдебни заседания, както и евентуални пропуски или нарушения при осъществяване на правомощията му. Ще се проверява и евентуалната му връзка с обвиняемия Пламен Бобоков или представлявани и управлявани от него юридически лица.

Проверката следва да приключи с писмен доклад, съдържащ данни за проверените материали, констатации, изводи и предложения в срок до 10 юли.

Отделно от това в Отдел 06 на Върховна касационна прокуратура е започнала проверка за евентуално извършени нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати от страна на Николай Николов.

„Прокуратурата на Република България заявява, че ще е безкомпромисна в действията си при констатирани случаи на нарушения или престъпления, извършени от представители на прокуратурата, независимо от тяхната длъжност и ранг“, заявяват от държавното обвинение.

Припомняме, че от разпространени миналата седмица от прокуратурата материали стана ясно, че прокурор Николов е комуникирал чрез мобилни приложения с обвиняемия по аферата „Боклукгейт“ Пламен Бобоков. От публикуваните чатове стана ясно, че прокурор Николов е поискал и получил помощ от бизнесмена, през негов „приятел от детинство“, за да спечели конкурса за административен ръководител на Окръжна прокуратура-Русе през 2019 година. Това обаче не се случва и постът е поверен на опонента му в процедурата.

Още по темата

Прокуратурата е разпитала Бойко Борисов, Менда Стоянова и два пъти Владислав Горанов по делото срещу Божков

Предишна новина

Прокуратурата пита Борисов, Ананиев и Мутафчийски за ефективността на мерките срещу COVID-19

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  | нерегистриран
  5
  -1

  А, в един съседен бастион/вилает/ до Русе, дали не беше на около 70 км от там , дали няма да има някаква проверка, естествено на когото бъде преценено?От тоя вилает от където е и т.н."червени бузки", някои местни кадри, изживяващи се като първенци, с манталитет, че обикновенните хора там са им едва ли не обслужващ слугински персонал, изобщо не се за подценяване! Защото, ако някой иска урок по подмазвачество, лакейство, слагачество, подмолност в действия и високомерно отношение към простосмъртни, особено към тези, които не свалят шапка на такива първенютни индивиди/вкл.и някои самозабравили се първенюта , за съжаление и в магистратските среди/да отиде там!Необяснимо е поведение на някои, които се мислят за недосегаеми, самозабравили се/сигурно защото са много далеч от столицата/, на които, ако обикновен човечец не играе по свирката, ще бъде подложен на системен психически тормоз с цел да бъде опитомен, та да слушка повелята на първенютните !

 2. 3
  | нерегистриран
  9
  0

  Като са тръгнали , може ли да си поръчаме ревизия на работата на окръжния прокурор и дясната му ръка ?

 3. 2
  anonimus | нерегистриран
  7
  0

  Преминете и към Сливен и Ямбол, след това!

 4. 1
  ? | нерегистриран
  17
  0

  Извинете, изразът "пълен съпорт" откъде придоби популярност? Моля да припомните, че нещо не се сещам

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.