Стартира делото срещу Десислава Иванчева

Стартира делото срещу Десислава Иванчева
Десислава Иванчева и Биляна Петрова, снимка: БГНЕС

След като миналата седмица първият опит делото срещу бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и посредника Петко Дюлгеров претърпя фалстрат заради това, че двете подсъдими дами не се бяха запознали с материалите по делото, в четвъртък Специализираният наказателен съд (СНС) успя да му даде ход.

Съдът не уважи искането на адвокатите на тримата обвиняеми за подкуп в особено големи размери за прекратяване на делото и връщането му на прокуратурата за доразследване. Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров са подсъдими за получен подкуп от 70 хил. евро от строителния предприемач Александър Ваклин, които са били част от поискани 500 хил. евро за да бъде пусната преписка за стартиране на плануван от него строеж.

По време на заседанието бе представена и приета съдебно-медицинска експертиза, назначена по повод оплаквания от страна на Петко Дюлгеров за влошено зрение. 

На 7 септември, когато се проведе и първото заседание по делото, съдия Иво Хинов прие изготвената психиатрична и психологична експертиза, назначена на Десислава Иванчева, която е част от назначената й тройна съдебно-медицинска експертиза заради твърдения за влошено общо здраве. Съдът върна бившата кметица и заместничката й от Сливенския затвор, където са сега, в следствения арест в София. Решението обаче не ги е зарадвало особено, въпреки че те лично се оплакаха, че женският затвор в Сливен бил много далеч и не можели да се срещат редовно с адвокатите си, съобщи в-к "24 часа". Поредното им оплакване изненада съдията, който ги попита той ли не е разбрал какво точно искат. Преди това съдия Хинов отказа да промени мерките им за неотклонение.

Следващото заседание е на 8 октомври, когато ще бъде разпитан предприемачът Александър Ваклин.       

Още по темата

Правото е изкуство, а справедливостта е неговата свещена цел

Предишна новина

Президентът е длъжен да издаде указ и да освободи главния секретар на МВР*

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    13
    -5

    Браво на съдията - човечен и справедлив! Де да имаше повече като него със сигурност щеше да се върне доверието в съдебната система!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.