Стартира приемът на документи за Съвета за партньорство към ВСС

Магистратите нечленуващи в организациите по чл. 217, ал. 1 от ЗСВ, както и представителите на организациите, които защитават професионалните интереси на съдии, прокурори и следователи, регистрирани по реда на чл. 217, ал. 2 от ЗСВ и имат членски състав не по-малко от 5 на сто от съответния брой магистрати могат да подават заявления за участие като постоянни членове на Съвета за партньорство към ВСС в срок до 27 декември 2018 г.

В съответствие с разпоредбите на Наредба № 8 от 8 ноември 2018 г., приета с решение на Пленума на ВСС по протокол № 28/8.11.2018 г., т. 39, обн. ДВ, бр. 97 от 23.11.2018 г. кандидатите за членове по чл. 3, ал. 1, т. 3 и организациите по чл. 5, ал. 1 подават заявления, съгласно приложение № 1 и приложение № 2 от Наредбата.

Съветът се състои от трима изборни членове на ВСС, по един представител на организации на съдии, прокурори и следователи, които защитават професионалните им интереси и имат членски състав, не по-малък от 5 на сто от съответния брой на съдиите, прокурорите и следователите. Според данните от подадените във ВСС декларации за членството на магистрати в професионални организации, право на участие в Съвета имат 5 такива. От квотата на ВСС за членове на съвета бяха избрани Вероника Имова, Пламен Найденов и Пламена Цветанова.

НК очевидно не е адекватен в наказанията спрямо пияни и дрогирани шофьори

Предишна новина

Проф. Атанас Семов не е извършил престъпление

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.