Стефан Марчев е новият председател на САК

Стефан Марчев е новият председател на САК
Новият председател на САК Стефан Марчев

Адвокат Стефан Марчев бе избран на балотажа в неделя за председател на Софийска адвокатска колегия (САК), научи "Правен свят". Той е получил в своя подкрепа 1246 гласа, а опонентът му Александър Машев – 923 гласа. Машев обаче остава член на Софийския адвокатски съвет (САС), какъвто бе и досега.

След повторен вот напълно е бил попълнен и съставът на САС, както и председателят и членовете на Дисциплинарния съд към САК.

Така, новите членовете на столичния адвокатски съвет са адвокатите Албена Пенова, Александър Бояджиев, Александър Андреев, Александър Машев, Александър Тонев, Антон Стефанов, Валентина Бакалова, Ваня Стоянова, Вера Даскалова, Десислава Миразчийска, Евгения Гечева, Жана Кисьова, Златка Динева, Ива Згурова-Шопова, Ивайло Костов, Катерина Граматикова, Лидия Дикова, Лили Лозанова, Маргарита Димитрова, Мариана Вълкова, Мирослав Мичев, Петьо Славов, Пламен Киров, Силвия Спасова, Стефан Марчев, Христо Хинов.

След провелия се в неделя балотаж,  с 1136 гласа Трендафил Трендафилов поема ръководството на Дисциплинарния съд. Опонентът му Пламен Ангелов е получил 901 гласа "за". За членове на самия съд пък са избрани Владимир Петков, Даниела Хаджова и Делина Павлова.

Както "Правен свят" писа, столичната адвокатура не можа да избере и свои представители за Контролния съвет от първия път. След балотажа в неделя обаче, в него официално влизат Бойко Войнов, Бойко Матеев, Вася Илиева, Любомир Владикин, Румен Котов, Румяна Стоева-Сидерова, София Разбойникова.

Новият председател на САК Стефан Марчев е с общ адвокатски стаж 18 години и 8 месеца. Професионалният му опит започва като студент през 1995 г. със стаж в адвокатско съдружие "Братоев, Конов, Спасов и Мичев", като в продължение на 3 години работи и в списание "Търговско право", а в периода 1997 г. до 1999 г. е управител на дружеството "Търговско право" ООД, което го издава. Адвокат в Софийска адвокатска колегия от 2001 г., съдружник в адвокатско съдружие "Гигова и партньори" от края на 2001 г. до момента.

Специализира в областта на търговското право, търговската несъстоятелност, дружественото право и изпълнителното производство. Има специални интереси в областта на защита на културното наследство. През януари 2019 г. на международен форум в Милано изнася Доклад по темата за международния обмен и трафик на културни ценности. През м. юни 2019 г. на Националната конференция на българската адвокатура представя доклад за значението на международното сътрудничество за опазване на културното наследство, което ускорява процедурите по ратифициране на Конвенцията от 1995 г. относно връщане на откраднатите или незаконно изнесени културни ценности UNIDROIT.

Стефан Марчев е член на Софийски адвокатски съвет от 28 юни 2017 г. до момента, като е част от Комисиите за повишаване на професионалната квалификация и Комисията за сътрудничество. Участва в изготвянето на програми за професионалните обучения, провеждани от Софийска адвокатска колегия, както и в изготвянето на научната програма за конференциите, организирани от Софийска адвокатска колегия в периода 2017 г. до момента.

Като член на Софийски адвокатски съвет е изготвил редица становища и предложения по различни теми, свързани с подобряване работата на Софийски адвокатски съвет и дейността на всички адвокати, като: изготвяне на Вътрешни правила за мерките за защита на личните данни на САК и приложения към тях (впоследствие направени достъпни за ползване всички адвокати чрез сайта на ВАдвС като примерни вътрешни правила); Искане до КЗЛД за становище по повод законосъобразността на въведеното ограничение за търсене в сайта на СГС ; становище от името на САС по повод изготвен от ВАдвС за Законопроект за изменение на закона за адвокатурата и др.

Още по темата

Антикорупционната комисия внесе над 300 тома доказателства към исковите молби за отнемане на имущество от Баневи

Предишна новина

Резултатно взаимодействие при тридневната акция отчетоха прокуратурата и МВР във Варна

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 5
  ? | нерегистриран
  5
  -2

  Може ли мъжете, избрани в съвета и другите органи на адвокатурата да споделят в кое поделение изслужиха задължителната си наборна военна служба, а тези ,които са неслужили поради тежки болести-да споделят дали болестите им са вписани в медицинските свидетелства -изисквани при вписване като адвокати?

  Това с оглед еднаквата важимост на правилата.

 2. 3
  Стефчо | нерегистриран
  6
  -15

  Успех на червените бабички.

 3. 1
  Пейчо Пейчев | нерегистриран
  23
  -9

  Браво ! Този избор разчупи модела " Ивайло Данов" . Адвокатурата се събуди и показа,че "ченгесарските схеми" вече не са актуални. Успех на избраните колеги.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.