Стефчо Банков: Служебният министър осъществява терор над всички полицаи

Стефчо Банков: Служебният министър осъществява терор над всички полицаи
снимка: БГНЕС

"Откакто служебният вътрешен министър дойде на власт, мога да кажа, че се осъществява терор не само над мен, но и над всички полицейски служители. Като лоялен служител на МВР нямах намерение да говоря, обаче трябва да кажа как стоят нещата. Терорът се изразява в това, че министър Рашков лично ми заяви, че не желае да работи повече с мен и да напусна, иначе ще си имам проблеми". Това заяви смененият началник на Дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР Стефчо Банков.

,,Не мога да ви кажа в момента каква точно длъжност изпълнявам след отстраняването ми. Знам само, че работя в звеното за подпомагане на изборите – бе ми предложен един кабинет в ъгъла, почти без никаква светлина, до входа на тоалетната'', коментира Банков и уточни, че не можел да откаже новата длъжност, тъй като по закона за МВР тогава ще подлежи на уволнение.

Той отрече "Вътрешна сигурност" да има пръст в подслушванията на политици.

"Вътрешна сигурност" никога не е подслушвала политици и проверките ще докажат това. Тече проверка по разпореждане на министър Рашков. Ще си търся правата в съда, защото никога не сме подслушвали политици – нито аз, нито някой друг от колегите. Това са просто неверни внушения, поясни още Банков.

По думите му вътрешният министър му е възложил да направи "стратегически анализ" за изборите в качеството му на съветник в звеното.

Това е звеното за разчистване, категоричен бе на финала бившият директор на "Вътрешна сигурност".

Още по темата

Теодора Точкова по доклада на Панов за 2020 г.: Не използвайте институцията за постигане на лични цели

Предишна новина

Встъпи в длъжност новият зам.-председател на СНС Пенка Велинова

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  Гост | нерегистриран
  7
  -2

  А га ядойте кюфтетата не реваате

 2. 1
  | нерегистриран
  24
  -6

  Тарикат мъж не писка. Дори и да има горчилка в устата. Все пак фотосесиите с главния прокурор не са безплатни. Всичко си има цена. Такъв е животът. Ако си добър професионалист, ще се докажеш. Трябва да потърпиш. Все едно жена ми да е поискала да се разведем, но да се е смилила над мен и да ми е оставила килера да преспивам. Това е положението.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.