Столичната адвокатура отпуска финансови помощи за заболели от COVID-19 адвокати от САК

Столичната адвокатура отпуска финансови помощи за заболели от COVID-19 адвокати от САК
снимка:БГНЕС

Ивайло Данов: Да си помогнем сами!

Идеята е ние адвокатите да си помогнем сами. Тези, които имат желание и възможност, да помогнат на тези, които имат нужда, защото са били болни от COVID-19 – това освен последици за здравето им, води и до сериозни финансови разходи. В периода за възстановяването колегите също са имали разходи по лекарства, храна и т.н., но не са имали възможност да работят, коментира предсеателят Данов пред „Правен свят“

Софийският адвокатски съвет (САС) пое инициативата и откри в ОББ дарителска сметка за физически и юридически лица с цел подпомагане на адвокати, вписани в регистрите на САК, без финансови задължения към САК и ВАдвС, засегнати от пандемията COVID-19. По информация на "Правен свят" инициативата за кампанията е на председателя на САС Ивайло Данов, който междувременно е и първият дарител, отделил 1000 лв. от личните си средства.

Съгласно приетите от съвета Правила за реда и условията за набиране и разходване на средства по дарителска сметка на САК, даренията се предоставят на заболели от коронавирусна инфекция адвокати от САК, намиращи се в тежко здравословно състояние (приети за болнично лечение в ковид отделение или реанимация) и едновременно с това в тежко финансово състояние. Тези обстоятелства се установяват чрез заявление от лицето, от член на неговото семейство или от колега- адвокат от САК, придружено от медицински документи и декларация за гражданско и имуществено състояние, подписана лично от адвоката. Прилага се и документ, удостоверяващ банковата сметка на кандидата за финансова помощ, по която следва да се преведат отпуснатите средства.

Получателите на финансови помощи се определят с решение на Софийския адвокатски съвет, след доклад на Комисията за социално подпомагане към САС.

Даренията на парични средства се приемат с превод на дарената сума по следната специална банкова сметка на САК за набиране на дарения в „ОББ“ АД:

IBAN: BG97 UBBS 8888 5000 6723 40

BIC: UBBSBGSF

Още по темата

Официално: Прокурори, следователи и общественици поискаха от Фандъкова бюст на Удроу Уилсън

Предишна новина

Калин Калпакчиев и жена му се прицелиха в повишения във ВКС едновременно

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.