Столичната адвокатура търси възможности за онлайн гласуване при избора на ръководство

Столичната адвокатура търси възможности за онлайн гласуване при избора на ръководство

На последното си заседание по предложение на председателя Ивайло Данов Софийският адвокатски съвет (САС) взе решение да започне проучване на възможността за осигуряване на електронно дистанционно гласуване наред с гласуването с хартиени бюлетини на бъдещи избори в Софийската адвокатска колегия, съобщиха от адвокатурата.

За целта е избрана временна комисия към Софийски адвокатски съвет с членове: адв. Ивайло Данов, адв. Александър Машев и адв. Богдан Петров.

Задачата на комисията е да се проучи натрупания опит при избора на членове на сега действащия Висш съдебен съвет и възможните технически решения за осигуряване на електронно дистанционно гласуване при гарантиране тайната на вота и самоличността на гласуващите.

Припомняме, че при последните избори за ръководство на САС през февруари т.г. в гласуването се включиха над 2000 адвокати. Тогава за председател бе избран Стефан Марчев, но изборите бяха касирани.

САС е взел решение и за провеждане на публична дискусия в САК по концепцията за нов Закон за адвокатурата. “Начинът на нейното провеждане ще бъде уточнен допълнително с оглед развитието на извънредната епидемична обстановка в страната”, посочват от Съвета.

Още по темата

Съдът на EС: Разходите за пътна полиция не могат да бъдат вземани предвид при изчисляване на тол таксите за тежкотоварни автомобили

Предишна новина

Започва обучението на новите младши магистрати в НИП

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    член на САК | нерегистриран
    0
    0

    Добър предизборен ход на Ивайло Данов. Браво, този път може и станеш член на новия Висш адвокатски съвет.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.