Столичните адвокати ще имат безплатен достъп до АПИС и СИЕЛА от януари 2021 г.

Столичните адвокати ще имат безплатен достъп до АПИС и СИЕЛА от януари 2021 г.

От 04 януари 2021г. членовете на Софийската адвокатска колегия (САК) ще могат да използват правно-информационните системи на АПИС и СИЕЛА напълно безплатно. Инициативата за това е на председателя на колегията Ивайло Данов.

На 30 декември 2020г., председателят на Данов е сключил необходимите за това договори от името на колегията с „АПИС - Европа“ АД, представлявано от изпълнителния директор Ирина Радоева и „СИЕЛА – Норма“ АД, представлявано от изпълнителния директор Веселин Тодоров, съобщиха от САК.

За достъп до системите ще бъде необходима нова регистрация и старите пароли няма да бъдат валидни.

След извършване на регистрацията абонатите ще получават ново потребителско име и нова парола за достъп.

В двете правно-информационни системи ще могат да се използват безплатно следните модули:

1. за АПИС – „АПИС Право“ и „АПИС Практика“ и

2. за СИЕЛА: „СИЕЛА Норми“ и „СИЕЛА Съдебна практика“.

Регистрацията в едната правно-информационна система изключва регистрация в другата.

Договорени са и редица други преференции за адвокатите от САК, за които от САК ще уведомят допълнително.

„САК от десетина година осигуряваше за адвокатите от колегията основния пакет продукти на правно информационни продукти на АПИС или СИЕЛА. Преди 4 години когато САК започна да осигурява достъп до правно информационна система Лакорда, престанахме да сключваме договори с АПИС или СИЕЛА. През тези 4 години получихме много жалби, сигнали и предложения да осигурим допълнително отново или АПИС, или СИЕЛА, защото колегите срещат големи проблеми в работата с Лакорда. По тази причина през ноември САС взе решение да бъдат осигурени безплатно и АПИС, и СИЕЛА. Това ще е безплатно за адвокатите, но всеки може да избере само единия продукти, който предпочита. По моя идея проведох преговори с директорите на двете дружества и поисках от тях да дадат преференциални цени за отделните адвокатски дружества, съдружия и кантори, който се състоят от 5 и повече членове, за да имат възможност колегите да получат на преференциални цели и допълнителни модули. Като колкото повече стават потребителите, толкова по-добри цени получават. Като по този начин осигуряваме една здравословна конкуренция между двете фирми, така че да предложат по-добри условия за базисния пакет. Така ние спестяваме по няколко хиляди лева на всички съдружия, дружества и кантори. Това се прави за първи път. Отделно от това колегите от САК имат безплатно и Лакорда от ВАдвС“, коментира пред „Правен свят“ председателят на САК Ивайло Данов.

Още по темата

Яслите, детските градини и училищата за учениците до 4 клас отварят на 4 януари

Предишна новина

Пламен Бобоков отива на съд и за незаконно държане на археологически обекти

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Браво | нерегистриран
    2
    0

    Сега да чуем КЗП и КЗК, ако някой знае какво значат тези абревиатури.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.