Стотици компютри са атакувани с фалшиво съобщение - вирус от името на Агенция по вписванията

Стотици компютри са атакувани с фалшиво съобщение - вирус от името на Агенция по вписванията

Стотици компютри са атакувани със съобщение от името Агенция по вписванията, което се оказа опасен вирус, съобщават от институцията.

Фалшивото съобщение гласи: 

"Агенция по вписванията уведомява, за промяна в крайния срок за подаването на годишните финансови отчети. След изтичане на срока, Агенция по вписванията ще предостави на Национална агенция за приходите списък на търговците и фирмите, неподали годишни финансови отчети. Неподалите в срок ще бъдат санкционирани от НАП или АДФИ, като предвидените санкции са в размер от 300 до 2000 лв. За повече подробности, моля, отворете прикачения файл."

Подателят на фалшивите електронни писма не е с имейл адрес от официалния домейн на Агенция по вписванията – registryagency.bg, нито е свързан с Агенция по вписванията, уточняват от институцията.

Всички срокове и изисквания на Агенцията са налични на официалната интернет страница - http://www.registryagency.bg/bg/, както и на страницата на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел - http://www.brra.bg/.

Куршуми в главата покосиха българи в Кейптаун, мъжът бил съден за измами

Предишна новина

Агенция по вписванията пусна нови декларация за липсата на задължения

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    ---- | нерегистриран
    1
    0

    Съобщение -вирус се върти и от името на НАП, отново със съдържание от рода, че се променя срока в който се подават годишните данъчни декларации. Миналата седмица получих такъв, но слава Богу, че ми "присветна лампичката" и не го отворих, защото бях убеден, че няма промяна в срока за подаването на ГДД.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.