Стрелецът от Лясковец с груби епитети към свидетели в съда


54-годишният стрелец от Лясковец Петко Петков, който е обвиняем за смъртта на командоса Емил Шарков, нападна с обиди и ругатни ученици, призовани да свидетелстват по време на заседанието във Великотърновския съд, предава Нова ТВ.

Вместо в час, шестима ученици от гимназията в Лясковец днес бяха в съдебната зала. Те бяха призовани като свидетели от защитата на Петко Петков и трябваше да разкажат страхували ли са се от него.

"Аз лични конфликти нямам с този господин. Той твърди, че децата са го замеряли, чупили са му прозорците, но това не е вярно.

Бях призован в съда, защото станах свидетел на една миналогодишна случка с въпросния господин, който замеряше децата с буркани, защото вдигали шум и го тормозели", заяви Христо Панталеев.

Петков обвини децата в лъжа. Твърди, че децата са извършвали посегателства върху дома му и са го дразнели умишлено.

В залата той се нахвърли с груби епитети върху едно от момчетата, което е свидетел.

На свой ред, адвокатите на Петков обвиниха децата в промяна на разказите им днес и тези отпреди година.

"Има разминавания. В крайна сметка свидетелските показания се обсъждат от съда и се преценяват от страните, с оглед на това как се интерпретират фактите", заяви адвокат Виктор Костов.

В съдебната зала бяха и родителите и съпругата на убития командос Емил Шарков.

Обясниха, че не чакат мъст, а се осланят на българското правосъдие. Процесът ще продължи четири дни. В края на седмицата се чака и присъда.

През март 2014 г. барикадиралият се в жилището си мъж стреля с незаконно оръжие по спецполицаите, които участваха в акция за неговото задържане. Петков е обвинен в умишлено убийството на командоса Емил Шарков и опит за убийство на още петима служители от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Английски магистрат беше отстранен от поста си, защото помогнал на бежанец

Предишна новина

Прокуратурата се самосезира след разследването на bTV за трафик на бежанци

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.