Строг, вместо общ, режим за затворник, избягал от килията

Строг, вместо общ, режим за затворник, избягал от килията
снимка:БГНЕС

Врачанският окръжен съд замени от „общ“ на „строг“ режима, при който ще изтърпява своето наказание „лишаване от свобода“ осъденият Г. Ч. Той e търпял едногодишна присъда при „общ“ режим в Затворническото общежитие от открит тип в гр. Бойчиновци към Затвора - Враца.

Делото в Окръжен съд – Враца бе образувано въз основа на предложение от ръководството на врачанския затвор за промяна на режима на изтърпяване на наказанието от „общ“ на „строг“, заради грубо нарушаване на установения ред, а именно – бягство от място за лишаване от свобода. В предложението е посочено, че на 29 декември 2020 г. е установено, че лишеният от свобода Г. Ч. е избягал от затворническото общежитие в Бойчиновци.  При претърсването по „горещи следи“ в околността той не е бил намерен и е обявен за общодържавно издирване. На 1 януари 2021 г. е открит в землището на с. Борован от служители на Районно управление „Полиция“ – Бяла Слатина. Той е конвоиран в корпуса на Затвора – Враца.

Определението на Окръжен съд – Враца не е окончателно, а подлежи на обжалване или протест в седемдневен срок от днес пред Апелативен съд – София.

Още по темата

Управляващите внесоха промени, даващи възможност на лицата под карантина да гласуват

Предишна новина

Концепцията на Стефан Петров: Ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще стане чисто политически орган

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.