Студенти от УНСС започнаха стаж в КПКОНПИ

Студенти от УНСС започнаха стаж в КПКОНПИ
снимка: КПКОНПИ

Студенти от УНСС започнаха стаж в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), съобщиха от атикорупционния орган. 

В изпълнение на споразумението в рамките на инициатива „Академия Антикорупция“, сключено между председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров, председателя на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика при 44-то Народно събрание Борис Ячев, Омбудсмана на Република България Диана Ковачева и ректора на Университета за национално и световно стопанство проф. Димитър Димитров, на 15 февруари 2021 г., започна стажът на студентите от специалности „Право“, „Международни отношения“ и „Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ.

Меморандумът за сътрудничество в рамките на инициатива „Академия Антикорупция“ беше подписан на 23.06.2020 г., а споразумението за студентските стажове – на 1.10.2020 г.

„На добър час и нека знанията ви дотук и опитът, който ще придобиете по време на практическите си занимания при нас, бъдат ориентир в бъдещата ви кариера“, пожела на младите хора председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Той запозна студентите с работата на Комисията по направления на дейност - противодействие на корупцията, конфликт на интереси, отнемане на незаконно придобито имущество, управление на обезпеченото имущество, превенция на корупцията, публичен регистър, както и с организация на административната дейност. Членовете на КПКОНПИ Антоанета Цонкова и Пламен Йоцов представиха ресорите, за които отговарят.

Стажът предвижда студентите на ротационен принцип да се запознаят с работата на специализираните дирекции, както и да участват в подготовката и провеждането на примерно заседание на Комисията. Продължителността е в рамките на 10 работни дни.

До момента студентите са преминали на стаж в Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, предстои практическото им обучение да продължи при Омбудсмана на Република България.

снимка: КПКОНПИ

Още по темата

Съдийската колегия ще решава да получават ли много натоварените съдии до четири заплати допълнително

Предишна новина

ВКС избира членове на съдийската КАК на 18 февруари

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.