Студенти по право се запознаха с работата на Окръжен съд – Варна

Студенти по право се запознаха с работата на Окръжен съд – Варна
Съдебният администратор Анелия Бъчварова запознава студентите с работата на съдебните служители, снимка: Окръжен съд - Варна

Студенти в първи курс на специалност "Право" от Юридическия факултет на Варненския свободен университет бяха на посещение в Окръжен съд – Варна, съобщиха от съда. Те са били посрещнати от съдия Юлия Бажлекова от Гражданско отделение и са присъствали на няколко съдебни заседания, които тя е председателствала или в които е била част от съдебния състав.

От всички граждански дела, които студентите са имали възможност да наблюдават, най-силно са се впечатлили от делото за упражняване на родителски права, което Окръжен съд – Варна гледа като въззивна инстанция.

След съдебните заседания студентите са се срещнали със съдебния администратор на институцията Анелия Бъчварова, която е запознала първокурсниците с работата на общата и специализирана администрация. Тя е поставила акцент върху екипността в работата на магистратите и съдебните служители.

"Във Варненски окръжен съд е създадена такава организация, че всеки деловодител и секретар работи с определен брой съдии и този екип е заедно до крайния съдебен акт", подчертала е Анелия Бъчварова.

Студентите са имали възможност да посетят деловодствата на Гражданско отделение и да се запознаят непосредствено с организацията на работа в тази колегия. Съдебният администратор е изразил готовност за провеждане на съвместни инициативи за практическо обучение на бъдещите юристи.

Бонусите за специализираните органи пак скараха съдебните кадровици

Предишна новина

Лавината от недоволство на магистрати и служители срещу политическия натиск за избора на главен прокурор се разрасна

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.