Студентски изпит отложи делото срещу полицая от Ловеч


Студентски изпит отложи делото срещу бишвия полицай Иво Маринов от Ловеч, което трябваше да бъде разгледано от Великотърновския апелативен съд. Маринов бе доведен с полицейски белезници, след като обжалва тежката присъда, която получи от Окръжния съд в Ловеч. Ченгето бе осъдено на три десетилетия лишаване от свобода, тъй като на 15 септември 2012 г. застреля бившата си изгора Ивелина Славчева и опита да убие приятеля ѝ Александър Колев. Трагедията се случи пред местна дискотека.

Нито едно от вещите лица по назначената тройна съдебно-психиатрична експертиза не се яви по образуваното въззивно дело. Оказа се, че д-р Петър Маринов бил възпрепятстван заради поправителен изпит на чуждестранни студенти в Медицинския университет в столицата. Специалистът бе уведомил съдебния състав предварително.Отсъстваше и адвокатът на подсъдимия Марин Марковски.

В заседанието влязоха родителите на Ивелина Георги и Ренета Славчеви, адвокатът на Александър Колев, наблюдаващият прокурор Светослав Калчев и самият подсъдим Иво Маринов. При така стеклите се обстоятелства нито един от тях не пожела на делото да бъде даден ход. Затова Апелативният съд го отложи за 15 септември. В кулоарите на Съдебната палата бившият полицай не обели нито дума и бързо бе изведен с белезници. В жалбата си срещу първата присъда защитата иска наказание под 10 години затвор за убиеца и заключение от лекари дали той е психически здрав, за да участва в процеса. Съдебният акт предвижа той да плати 400 000 лева кръвнина на Георги и Ренета Славчеви.

Бареков даде Борисов на главния прокурор

Предишна новина

Братът на румънския президент е предаден на съд за търговия с влияние

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.