Свидетел не разпозна предполагаемия килър на Немцов


По информация на журналистите на вестник "Комерсант", свидетел на убийството на опозиционния руски политик Борис Немцов не е припознал килъра му. Изданието пише, позовавайки се на собствен източник, близък до следствието, че украинската моделка Анна Дурицкая, която бе с Немцов по време на убийството, не е била единствения свидетел на ликвидирането на политика.
Зад двойката в момента на нападението срещу Немцов се е движил 27-годишен младеж. Евгени, чиято фамилия не се съобщава от следствието, е съобщил, че е видял бягащ мъж в гръб. Евгени го описва като слаб със среден ръст,което не съответства на външния вид на Заур Дадаев, обвинен в извършване на убийството. Той е висок мъж с едро и спортно телосложение.

При това изданието пише, че свидетелят дори не е чул изстрели, защото е бил със слушалки и е слушал силно музика. Също така той се е бил втренчил в екрана на своя смартфон. Журналистите отбелязват, че адвокатите на Дадаев възнамеряват да се възползват от тези показания, за да докажат невинността на своя клиент.

Борис Немцов бе застрелян в центъра на Москва късно вечерта на 27 февруари,. В рамките на разследването бяха арестувани Заур Дадаев, Анзор Губашев, Хамзат Бахаев, Темерлан Эскерханов и Шадид Губашев. Следователите предполагат, че по Немцов е стрелял Дадаев, който има опит във военните действия.

5 бона гаранция за свободата на ексмитничар

Предишна новина

Турция осъди мъж на 13 години затвор заради свалено знаме

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.