Съдебната власт има само 14 свободни ведомствени апартамента, годни за живеене

Съдебната власт има само 14 свободни ведомствени апартамента, годни за живеене

Съдебната система разполага само с 14 свободни и годни за живеене апартамента от жилищния фонд на кадровия орган за магистрати и служители. Това стана ясно от списък със свободните и годни за обитаване ведомствени жилища към 31 януари 2021 г., изготвен от Комисията „Управление на собствеността“.

Така се оказа, че Върховният касационен съд (ВКС) има общо три апартамента в София. Един в „Лозенец“, който се нуждае от освежителен ремонт и обзавеждане, както и два в „Овча купел“, също нуждаещи се от освежителен ремонт и обзавеждане.

Прокуратура от своя страна също има три свободни жилища. Един апартамент в София, в  кв. „Изток“, който се нуждае от частичен ремонт на санитарни помещения и подмяна на дограма; един във Варна, ж.к. „Младост“ – жилище, което е годно за ползване, но е нужно освежаване; има и един в Стара Загора, който е в добро състояние и има нужда от евентуален ремонт на тръби в санитарните помещения.

Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) има само едно жилище в София, ж.к. „Манастирски ливади“, което е годно за обитаване. Към ОС- Бургас има един апартамент в града, който е годен за ползване, към ОС-Велико Търново – едно жилище, което е годно, към ОС-Стара Загора – един годен апартамент, към СРС – един апартамент в София, в ж.к. „Овча Купел“ – годен за ползване.

Висшият съдебен съвет (ВСС) пък има едно жилище в София, в район „Тиадица“; едно в „Овча купел“; едно в „Манастирски ливади“. Всички годни за обитаване.

Още по темата

Чест прави на народните представители, че макар и в края на мандата си, успяха да решат част от проблемите на адвокатурата

Предишна новина

ВАС върна на АССГ делото за конфликта на интереси на бившия зам.-министър Александър Манолев

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    10
    -3

    И за какво са на ВКС-например ведомствени апартаменти?! Нима заплатите недостигат, нима привилегиите са малко, нима бонусът за ЧНГ недостига, или пък безотчетните пари за дрехи са малко, че да е проблем си наемеш апартамент на свободния пазар.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.