Съдят 22-годишен за грабежи на дамски чанти в Пловдив


Районна прокуратура-Пловдив внесе в сряда в съда обвинителен акт спрямо 22-годишния Александър К. за грабежи на дамски чанти от две жени с употреба на сила – престъпление по чл.198, ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият Александър К. заживял през 2015 година в Пловдив, където се запознал с пазачи на новострояща се сграда в града. Те му разрешили да се приюти в един от гаражите на недовършения обект, защото бил безработен и изпитвал сериозен недостиг на парични средства.

На 21 януари 2016 г. Александър К. извършил първия си удар, като нападнал продавачката в павилион за вестници Р.Б. и й откраднал дамската чанта със 188 лв. и различни вещи. Пострадалата се развикала за помощ, случайни минувачи подгонили обвиняемия, но не успели да го догонят. На 24 януари 2016 г. Александър К. настигнал и издърпал дамската чанта от рамото на Н.Д., която се прибирала пеша към дома си и преминавала по бул. "Пещерско шосе" в посока към жп прелеза. Жената се опитала да предотврати отнемането, но той я блъснал.

Пострадалата паднала на земята, а обвиняемият избягал. В чантата си Н.Д. носела 106 лева и други вещи, сред които и мобилен телефон, който обвиняемият продал. По-късно е бил задържан от органите на полицията. Сега предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Руски свидетел по дело в САЩ мистериозно падна от прозореца на дома си в Москва

Предишна новина

Докато едни ловят бежанци, други ловят избиратели

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.