Съдия Ирена Петкова встъпи като заместник - председател на Окръжен съд - Варна

Съдия Ирена Петкова встъпи като заместник - председател на Окръжен съд - Варна
Административният ръководител на Окръжен съд - Варна Марин Маринов и съдия Ирена Петкова, снимка: Окръжен съд - Варна

Съдия Ирена Петкова встъпи в длъжност като заместник-председател на Окръжен съд - Варна, а също така и като ръководител на Гражданско отделение, съобщиха от институцията.
 
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) назначи съдия Петкова на посочената длъжност, която до 17 юли 2019 г. бе заемана от съдия Росица Станчева (освободена по нейна молба, поради командироване в Апелативен съд – Варна). Предложението на съдия Маринов бе подкрепено с положително становище от съдиите от Окръжен съд - Варна, както и от положителните становища на Комисията по професионална етика и Комисията по атестирането и конкурсите към ВСС.
 
Съдия Ирена Петкова е родена във Варна. Завършила е специалност "Право" в СУ "Св. Климент Охридски" през 1996 г. Кариерата и́ започва през 1999 година, като младши съдия в Окръжен съд - Варна. На 14.7.2000 г. встъпва в длъжност като районен съдия в Районен съд - Варна. В периода февруари 2003 г. – февруари 2004 г. е заместник-председател на PC-Варна. От 16 февруари 2004 г. е съдия в Окръжен съд – Варна, като в продължение на 15 години е била част от Гражданско отделение на съда. С решение на ВСС от април 2011 г. придобива най- високия ранг "съдия във ВКС и ВАС". 
 
* * * * *
 
Главният прокурор на Сотир Цацаров награди Христина Блецова – прокурор от Районна прокуратура – Сливен с отличие "Плакет на Прокуратурата на Република България". Наградата е присъдена за отлично изпълнение на служебните задължения, съобщиха от държавното обвинение в Сливен. 
 
Прокурор Блецова е отличена по предложение Иван Иванов – административен ръководител на Районната прокуратура в града. В предложението си той е посочил, че по време на дългогодишната си работа в Районна прокуратура - Сливен Блецова всеотдайно изпълнява служебните си задължения, проявява отличен професионализъм и високи нравствени качества. При изпълнение на своите задължения се отличава с изключителна компетентност, организираност и добросъвестност. 
 
Прокурор Христина Блецова е завършила юридическото си образование във ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий". През 2006 г. постъпва на работа като прокурор в Районна прокуратура – Сливен, а преди това е работила две години като следовател в Окръжна следствена служба. От 2009 г. прокурор Блецова ръководи Надзора за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите, както и Гражданско-съдебния надзор в Районната прокуратура. 

 

Турция строи 137 нови затвори

Предишна новина

Лозан Панов - единствен от тримата големи и от ВСС, пак не декларира имуществото си пред КПКОНПИ, но този път това не е нарушение

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    ********************** | нерегистриран

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.