Съдия Лозан Панов е бил блъснат от автомобил на пешеходна пътека

Съдия Лозан Панов е бил блъснат от автомобил на пешеходна пътека

Кандидатът за председател на Върховния касационен съд и съдия във Върховния административен съд Лозан Панов е бил блъснат от автомобил на пешеходна пътека в София, съобщи БНР. Съдия Панов е настанен в "Пирогов", той е с фрактура на ръката и на тазобедрената кост, има и комоцио. При удара магистратът е изгубил съзнание. Нараняванията са определени като средна телесна повреда. Опасност за живота му няма.

Инцидентът е станал тази сутрин. Съдия Панов се е прибирал след сутрешен крос в Южния парк. На пешеходна пътека край басейна "Спартак" той е бил блъснат от кола. Шофьорът избягал. Друг водач на моторно превозно средство транспортирал съдия Панов до "Пирогов". По информация на "Правен свят" шофьорът е бил рускоговорящ. Той обяснил, че е бил следващата кола. По неговата нямало следи от удар, научи "Правен свят".

В района на басейна "Спартак" има камери, затова разследващите смятат, че бързо ще открият автомобила, блъснал съдия Панов. Търсят се и очевидци на произшествието. Пострадалият магистрат не помни злополуката.

Инцидентът няма да повлияе върху предстоящия избор на председател на ВКС, но може да го отложи поне с два месеца, защото най-важното е съдия Лозан Панов да се оправи, научи "Правен свят" от членове на съвета.

Според хронограмата по процедурата за избора кандидатите трябва да представят концепциите си до 10 декември, за 12-и и 13-и януари са насрочени заседания на Етичната комисия и Комисията по предложения и атестиране с участието на кандидатите за обсъждане на техните професионални и нравствени качества, а самият избор е насрочен за 29 януари.

По обективни причини тези срокове не могат да бъдат спазени. Очаква се още на утрешното заседание на ВСС членовете на съвета да поискат удължаване на сроковете по избора.

Още по темата

Дисциплинарна отговорност на съдиите у нас (1880-1941)*

Предишна новина

Цацаров нареди бърза проверка на управителя на БНБ

Следваща новина

Коментари

30 Коментара

 1. 30
  Трагикомедия | нерегистриран
  1
  0

  Кой ли качи съдия Панов на капака на ПТС?!  При това без камери ... и една аналогия /също неслучайна/, но както се казва по стила ще ги познаете:  На 8 юли 2013 г. Цветанов отказал да бъде регистриран с мотив, че Наредбата, подписана от него през 2011 г., противоречи на Конституцията, Конвенцията за защита правата на човека и на НПК.  Същият ден полицейският инспектор Николай Кръчмаров издава разпореждане, с което указва на бившия вътрешен министър Цветанов да не препятства работата на полицай Николай Станчев при осъществяването на дейността по регистрацията на Цветанов.

 2. 29
  д-р Ох Боли | нерегистриран
  1
  0

  Е така е то, който набляга на формата пред съдържанието и който не е чел дебелите книги на Светото писание и поредицата "Световна класика" не непреходните ценности /не само правни/!  ps. Просто много се беше забързал на пешеходната пътека, но ... ша са опраи ... страшно няма ... сега да му мислят Ясенчо и Милчето и с-ие!

 3. 28
  Poena cullei | нерегистриран
  1
  0

  До коментар [#25] от "Дори и мястото съвсем не е случайно, а символно натоварено!":  Съвсем скоро, и за Коледата /този велик християнски празник/ всички иудеи в ... Етичната комисия и Комисията по предложения и атестиране с участието на кандидатите за обсъждане на техните професионални и нравствени качества ... и целокупния ВСС в който всички несъгрешили формират колективната си воля ... ще получат:  Jedem das Seine!

 4. 27
  Пожелавам оздравяване на Лозан! | нерегистриран
  1
  0

  До коментар [#23] от "judge ":  И бързо възстановяване за Коледата!  Като християнин, и като колега който го познава, само едно ще му обадя - нека се замисли върху неслучайните неслучайности и дали по логика те дават положителен резултат!  Дано погледне АНАМНЕЗАТА си и открие в нея един акт който води не до едно, а до много ПТП-та!  Пожелавам оздравяване, по християнски! 5. 26
  НЕДОСЕТЛИВКОВЦИ! | нерегистриран
  1
  0

  До коментар [#25] от "Дори и мястото съвсем не е случайно, а символно натоварено!":  Разпределиха вице-ресорите  Кунева ще следи МВР и отбраната, Борисов си запази ДАНС 6. 25
  Дори и мястото съвсем не е случайно, а символно натоварено! | нерегистриран
  1
  -1

  До коментар [#24] от "Пруски възпитаник от Вълчата бърлога":  БАСЕЙНА "СПАРТАК".

  ps. Сега, както казва Великият Пилат - Да му мислят Етичната комисия и Комисията по предложения и атестиране с участието на кандидатите, и по-специално Ясенчо и любимата ми крава Милка! Тия така и не вдеват с кого си имат работа и кой командори парада - те едно време и Андрей Карлович и Илия Павлов искаха да "карат влака"! Много се недосетливи - недосетливковци! Специални ефекти от специалните служби. А преди това, просто да не се пробват отново да пишкат срещу вятъра ...

 7. 24
  Пруски възпитаник от Вълчата бърлога | нерегистриран
  1
  0

  До коментар [#11] от "Акъл имате ли?":  Suum cuique!  ps. Просто пазим стадото от такива "Добри пастири" кат Лозан Панов! Дано след това което му се случи му и дойде акъла в главата! Нищо лично, както е възпитано да се каже.

 8. 23
  judge | нерегистриран
  9
  -1

  Към колегите , които пишат глупости и злобни коментари в този форум: Ако някой от вас злорадства заради нещастието , сполетяло съдия Панов, нека се замисли, че никой не е застрахован от подобно нещо. Не познавам нито един от кандидатите за председател на ВКС лично, но проявявам чисто човешка съпричастност към съдия Панов и неговото семейство, което със сигурност в момента се намира в много тежка от емоционална гледна точка ситуация. В този случай може само да пожелаем на колегата да се възстанови бързо и да е жив и здрав, защото това е по- важно от всяко друго нещо.

 9. 22
  ОТВРАТЕН | нерегистриран
  6
  -1

  То бива елементаризъм, простащина, злоба, духовна нищета...!!!

  Жалки мушички сте да ругаете така без никакво основание човека, който се е доказал и като съдия.

  Дано ви се изкълчат пръстите от писане на простотии.

 10. 21
  | нерегистриран
  2
  -6

  Правилата не могат да се променят в хода на процедурата за да свършат работа на определен кандидат. Ако не е в състояние, чао! Не е единствен и незаменим.

 11. 20
  съдия Павлина Панова | нерегистриран
  3
  -4

  Аз все още не съм блъсната на пешеходна пътека.

 12. 19
  съдебен | нерегистриран
  6
  -1

  Бързо и безпроблемно възстановяване, съдия Панов! За празниците - вече в къщи!Обичаме Ви!

 13. 18
  майор Костов | нерегистриран
  6
  -23

  Нали спре мобилните камери Лозане. Хак да ти е!

 14. 17
  | нерегистриран
  22
  0

  Бързо и безпроблемно възстановяване Лозане !!

 15. 16
  световна конспирация | нерегистриран
  23
  -1

  Подкрепям max! Новините, които чета от месец насам, сериозно ме карат да се замислям колко случайни са "случайните" неща...Вече наистина не знам в каква държава живеем...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.