Съдия от Специализирания съд за малко не се класира в конкурса за апелативните прокуратури

Съдия от Специализирания съд за малко не се класира в конкурса за апелативните прокуратури
снимка:БГНЕС

Писменият изпит в конкурса за повишаване в длъжност „прокурор“ във Върховна касационна прокуратура (ВКП) ще се състои на 26 февруари 2021 г. (петък) по решение на конкурсната комисия, съобщиха от ВСС.

Кандидатите следва да се явят в зала № 107 в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12, гр. София, най-късно до 09:15 ч.

През цялото време на провеждане на изпита ще се съблюдават предписанията и изискванията за неразпространение на COVID-19.

Съдия Пламен Евгениев от Специализирания наказателен съд (СНС) за малко не успя да се класира в конкурса за апелативните прокуратури, обявен с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) през 2019 година. Това показаха публикуваните резултати от класирането. Свободните места в процедурата са 13, а съдия Евгениев е останал буквално под чертата за място в Апелативната специализирана прокуратура (АСП), като е изкарал оценка 5,54, докато предходният кандидат е получил 5,55.

Вакантните позиции са 8 в АСП, 1 в Апелативна прокуратура-София, 2 в Апелативна прокуратура-Пловдив, 1 в Апелативна прокуратура-Велико Търново, 1 в Апелативна прокуратура-Бургас.

Общият брой на кандидатите в конкурса беше 128, като за АСП са се класирали Илиян  Рангелов - прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП); Веселин Гангалов - заместник-окръжен прокурор на Сливен; Бисер Кирилов прокурор в СГП; Светлозар Костов прокурор в Специализирана прокуратура; Илиян Точев прокурор в СГП; Наталия Станчева прокурор в Специализирана прокуратура; Емил Галипонов прокурор в Специализирана прокуратура; Георги Мойсев - прокурор в Специализирана прокуратура.

В Апелативна прокуратура-София над чертата е Снежана Стефанова - Торбова, прокурор в Окръжна прокуратура – София. В Апелативна прокуратура-Пловдив класирани са Атанас Янков и Стефани Черешарова, прокурори в Окръжна прокуратура – Пловдив. За Апелативна прокуратура-Велико Търново - Катерина Лещакова - прокурор в Окръжна прокуратура - Велико Търново. В Апелативна прокуратура-Бургас класирана е Йорданка Дачева – Толева - прокурор в Окръжна прокуратура – Бургас.

Още по темата

Правото на глас и лишените от свобода

Предишна новина

Зверското двойно убийство край Негован донесло общо 900 лв. от златни накити на обвиняемите

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  Политика, брат! | нерегистриран
  1
  0

  Ох, голям хумор в тоя сайт!

 2. 3
  прс | нерегистриран
  5
  0

  Само колегата ли не е успял да се класира, много жалко.

 3. 2
  | нерегистриран
  12
  0

  Тодор Живков - „Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари. Ние трябва да направим коренен поврат, на 360 градуса.“

 4. 1
  | нерегистриран
  19
  -5

  Късметлия! За малко да спечели годишната награда за професионално самоубийство!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.