Съдия от Върховния административен съд е с коронавирус

Съдия от Върховния административен съд е с коронавирус

Положителна проба за коронавируса е дал съдия от Върховния административен съд, съобщиха за "Правен свят" от съда. Магистратът е добре и е в дома си.

Ръководството на ВАС разпореди да се установят и уведомят всички хора, които са контактували със съдията. Те трябва да се консултират с личните си лекари и да направят съответните изследвания при необходимост.

Разпоредено е също контактните лица да не се допускат до сградата на ВАС до 17 април, освен при отрицателен резултат от тест по метода PCR.

Най-късно до 4 април всички помещения в сградата на ВАС на бул. "Ал. Стамболийски" в центъра на София трябва да бъдат дезинфекцирани.

Още по темата

Системата за случайно разпределение на дела е внедрена пожарно, на тъмно, временно. Тя е пробита

Предишна новина

Манипулация в случайното разпределение на дела ще е коронавирусът в съдебната система

Следваща новина

Коментари

10 Коментара

 1. 14
  Анализитор | нерегистриран
  7
  -3

  Изводите се налагат от само себе си.Когато работиш си създаваш т.нар."колективен имунитет"/вижте Правителството-дишат си във вратовете и в лицата и няма нито един диагностициран/, а магистратите спряха работа и хоп-един заразен.Наистина ,не е задължително да се заразиш на работа,но нали ходиш до магазина да пазаруваш,разхождаш си кучето и т.н.Никой не знае къде какво може да се случи.Трябва да се пазим.Но два месеца без дела е много.Представете си в средата на май колко нови дела ще чакат да бъдат образувани.Това може да задръсти съдебната система.Дано във ВСС има повече хора , които да се замислят върху това.Да не стане като в приказката - "Каквото сам си направиш , никой друг не може да ти го направи !"

 2. 13
  Кукуригу | нерегистриран
  2
  -1

  Срам за Борето Джонсън и кралското им семейство, и те не си мият ръчичките!

 3. 10
  ! | нерегистриран
  25
  -4
  До коментар #9 от "Е Нали шефът на ВАС първи поде инициативата | нерегистриран":
  Това е тайна . Явно не си е мила ръчичките и не е спазвала нарежданията на генералния щаб. А що народ е заразила с инфекцията и това ще остане тайна. Явно е ходила на работа и е гледала дела и се е заразила.Трябва да се дезинфекцира сградата и карантина за ВАС 40 дни. Иначе ще сеят инфекция и много човешки съдби ще засегнат лошо.  "Психясахте", много здраво! И какво като се е заразил/а с вируса, това нещо срамно ли е?! Всички които си "мият ръчичките" сигурно ли е, че няма да се заразят? А колко хора, по целия свят, вече са се заразили и са прекарали инфекцията без проява на симптоми, или със съвсем леки такива, т.е. били са социално активни?

  С подобни истерии падате на много ниско ниво, което почти се доближава до това на разни каскети работещи по пръскачки - имам предвид нискообразовани общи работници в селското стопанство, занимаващи се с поливно земеделие!

 4. 9
  Е Нали шефът на ВАС първи поде инициативата | нерегистриран
  11
  -12
  До коментар #8 от "Пешо | нерегистриран":
  Не сте прави като не казвате кой е колегата, защото може да сме имали контакти с него дори и да не сме от ВАС. Аз имам съседи 3 съдии от ВАС, с които тази седмица се засякохме и си говорихме и на асансьора и пред блока.

  Това е тайна . Явно не си е мила ръчичките и не е спазвала нарежданията на генералния щаб. А що народ е заразила с инфекцията и това ще остане тайна. Явно е ходила на работа и е гледала дела и се е заразила.Трябва да се дезинфекцира сградата и карантина за ВАС 40 дни. Иначе ще сеят инфекция и много човешки съдби ще засегнат лошо.

 5. 8
  Пешо | нерегистриран
  15
  -7

  Не сте прави като не казвате кой е колегата, защото може да сме имали контакти с него дори и да не сме от ВАС. Аз имам съседи 3 съдии от ВАС, с които тази седмица се засякохме и си говорихме и на асансьора и пред блока.

 6. 7
  | нерегистриран
  13
  -6

  а за районен съдия с коронавирус ще кажете ли

 7. 6
  съдия | нерегистриран
  39
  -4

  Няма значение кой е колегата. Пожелавам му бързо оздравяване. И много, много кураж. И много да не гледа телевизия. И утре като се върне на работа, защото аз съм сигурен, че ще пребори този насран вирус, да има наум как да решава делата срещу тази наша скапана администрация.

 8. 5
  Мерки всякакви | нерегистриран
  18
  -17

  НАЛИ СПРЯХТЕ РАБОТА ТА ДА НЕ СЕ ЗАРАЗЯВАТЕ?

 9. 4
  Пешо | нерегистриран
  11
  -7

  Кой е колегата?

 10. 1
  | нерегистриран
  16
  -6

  КАРАНТИНА!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.