Съдията, който ремонтира "военното НДК", вече е със забрана да го посещава


Бившият председател на Софийския районен съд Методи Лалов, който реши сградния проблем на своите колеги, е с наложена забрана да посещава една от двете нови сгради на съда. Съдебният администратор на СРС Георгица Парушева е разпоредила на охраната на т.нар. "военно НДК" да не допуска съдията там. В сградата ще се помещава Наказателното отделение на районния съд.

Любопитно е как Лалов ще ходи на работа след преместването на съда в новата сграда през есента, защото той е наказателен съдия.

"Отидох в сградата на бул. "Скобелев" 23, за да видя как вървят нещата. Охраната ме уведоми, че Георгица Парушева била наредила да не ме допускат в сградата. Разбира се, че влязох. На обекта има разумни хора, които знаят какво съм направи за този обект. По-важното е, че някой може да си помисли, че тъкмо аз нямам основание да влизам в тази сграда. Някой като Парушева. Дръжте сметка на Милев (Стефан Милев, временният шеф на съда – б.р.) и Парушева за това поведение. Дръжте им сметка за това, което става в съда. Иначе ще се самозабравят още повече", написа Методи Лалов във "Фейсбук".

Лалов беше председател на СРС от края на 2013 година до началото на 2017 година. Благодарение на неговите усилия и настояване Софийският районен съд получи пари и ремонтира сградите на бившото ГУСВ (на бул. "Цар Борис III") и "военното НДК", за да може да се изнесе от сегашната пренаселена сграда в "Лозенец".

През последните седмици Лалов постоянно публикува в профила си във "Фейсбук" критики към настоящото ръководство на Софийския районен съд за начина, по който се поддържат ремонтираните сгради. Има и множество снимки, с които Лалов откровено държи да подчертае, че ремонтът на сградите е негово дело.

Приятелката на шофьора на инкасото го накарала да задигнат 360 000 лева

Предишна новина

Ясен Тодоров: Натискът върху ВСС заради прокуратурата ще продължи

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  стига фалшиви новини | нерегистриран
  9
  0

  Ремонта на сградата на ГУСВ започна по времето на Кр. Влахов, тогава по искане на екипа на М. Попова беше предоставено и военното НДК на СРС.

 2. 4
  Лаловщина | нерегистриран
  10
  0

  Че за какво му е да ходи на работа. Колкото по - малко работи, толкова по - малко глупости ще прави.

 3. 3
  строителен надзор | нерегистриран
  12
  0

  Е не, сега кой ще сложи закачалки в тоалетните?! Моля специално за тази цел да се пусне селфи от Скобелев!

 4. 2
  това е абсурдно! | нерегистриран
  4
  -6

  Това истина ли е? Толкова е абсурдно, наистина отказвам да го повярвам.

  Ако има такава незаконна забрана-съдия Лалов да се защити по реда на АПК, като минимум възможности за атакуване.

  Моля правен свят да го изнесете като статия, ако е истина. Не съм фен на Лалов, но подобен абсурд и произвол не трябва да се допуска,и трябва да бъде решително спрян!

 5. 1
  112 | нерегистриран
  10
  0

  И сега какво - без строителен надзор, сградата е за никъде!?!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.