Съдиите Христина Михова и Алексей Трифонов от САС поемат делата срещу Цветанов

Съдиите Христина Михова и Алексей Трифонов от САС поемат делата срещу Цветанов

Двете дела срещу Цветан Цветанов, приключили с осъдителна и оправдателна присъда на първа инстанция, вече са в Софийския апелативен съд и са разпределени на съдии-докладчици, научи "Правен свят". Нито едно от тях не се е паднало на съдия Красимира Медарова, както се твърди в някои днешни публикации. Не са ми разпределяни дела на доклад срещу г-н Цветан Цветанов, каза съдия Медарова пред "Правен свят".

На 26 май т.г. състав на Софийския градски съд с председател Десислав Любомиров оправда Цветанов по обвинение за длъжностно присвояване на 50 000 лева в полза на екс шефа на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. Според прокуратурата бившият вътрешен министър е допуснал Тодоров да напусне МВР с всички полагащи му се обезщетения, докато срещу него тече разследване, като му е заплатено дори за престоя в ареста. Оправдателната присъда провокира откровение от Цветанов, който се извини на българския съд за "неподготвените си оценки" за работата му. 

Делото е вече в Софийския апелативен съд и е разпределено на случаен принцип на съдия Алексей Трифонов. В състава влизат още съдиите Валя Рушанова и Мария Митева.

Три дни по-късно – на 29 май т.г., друг състав на Софийския градски съд с председател Тони Гетов пък осъди Цветанов на четири години затвор. Съдът призна бившия вътрешен министър за виновен за това, че е отказал прилагане на специални разузнавателни средства срещу бившия шеф на РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров и още двама души, като е поставил под разрешенията за СРС 6 пъти"НЕ!!!" Цветанов отново влезе в старото си амплоа и заяви, че съдът се е поддал на натиск от страна на БСП.

Чрез системата за случайно разпределение делото се е паднало на съдия Христина Михова от САС. Останалите съдии в състава са Вера Цветкова и Татяна Грозданова.

И двете дела са със секретен гриф, вероятно това е причината мотивите им да не бъдат обявени публично. Все пак, по закон, присъдите са публични, а мотивите са част от присъдата. Така че, според юристи, няма пречка мотивите към двете присъди да бъдат публикувани при спазване на нормативната уредба.  

Още по темата

Резиденция "Царска Бистрица" е собственост на държавата

Предишна новина

Симеон Сакскобургготски ще обжалва решението на Царска Бистрица

Следваща новина

Коментари

7 Коментара

 1. 10
  Чуй и последния урок, Цветанов! | нерегистриран
  0
  0

  Фариа: – Чуй и последния урок. Не извършвай престъплението, за което сега излежаваш "наказание". Защото Господ е казал: отмъщението е Мое.

  Дантес: – Аз не вярвам в Бог.

  Фариа: – Няма значение. Той вярва в теб.

 2. 9
  До "Запознатия" от N2 | нерегистриран
  4
  0

  Ало радио Ереван оправете си емисията и не дезинформирайте хората.Алексей никога не е бил в ЦИК ЗАЕДНО с Медарова.Бил е в ЦИК, но по друго време и то от квотата на ДПС, а не на ГЕРБ.От партията на онзи, който ни страхуваше и срамуваше от трибуната на Народното събрание.По твоята логика този факт може да се приеме за не по малко притеснителен.

  Така, че провери си по добре информацията.

 3. 5
  ergo | нерегистриран
  5
  -1

  Заливането с вода на Цв.Цв. - http://kotelnews.com/%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d1%81%d0%b5-%d0%b7%d0%b0%d0%bb%d1%8f-%d1%81-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%b6%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0/

 4. 4
  фен | нерегистриран
  12
  -2

  Трябва да гледате видеото със заливането на цв. с кофата. Няма такова шоу, този е за лудницата директно.

 5. 3
  qwerty | нерегистриран
  17
  -5

  Точно пък този Трифонов ли?

  Наглия тип дето дъвче дъвка и си рисува по време на заседания. Че и от ДПС, такива като него ВЪН.

 6. 2
  запознат | нерегистриран
  24
  -8

  Алексей нали беше в ЦИК заедно с Медарова, на какъв се прави тоя!? Отвод задължително! Цецо, ти съвсем за балъци взе хората!

 7. 1
  | нерегистриран
  13
  -22

  Горещ септември за Цветанов! Алексей Трифонов е чудесен съдия и не е мотивиран от финансови аргументи. Браво!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.