Съдийската колегия пак не можа да реши за оценката на съдия Петя Крънчева от СГС

Съдийската колегия пак не можа да реши за оценката на съдия Петя Крънчева от СГС
Съдия Петя Крънчева

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) за втори път не успя да вземе никакво решение по възражението на бившия зам.-председател на Софийски градски съд (СГС) и понастоящем съдия в същия съд Петя Крънчева срещу комплексната оценка от атестирането й.

Сценарият от миналия вторник по казуса се повтори огледално и в ресорната колегия към кадровия орган не се събра необходимото мнозинство за взимане на решение. Въпросите относно атестациите и възраженията срещу тях се решават с квалифицирано мнозинство от 8 членове на Колегията в подкрепа на определено предложение.

В случая комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Съдийската колегия беше предложила оценката на съдия Крънчева да остане много добра, но да бъде повишена от 91 на 93 точки, което не мина с 3 гласа "за" на 7 "против".

За 98 точки, за каквато оценка настояха миналия вторник членове на ресорната колегия към кадровия орган, гласуването показа 6 "за" и 3 "против". А "за" това оценката да остане 91 точки бяха 2-ма кадровици срещу 9 "против".

Така нито едно от трите предложения не събра нужните осем гласа "за", а Драгомир Кояджиков предложи точката отново да бъде отложена, докато се съберат 14 членове на Съдийската колегия, за да може евентуално да се получи нужното мнозинство. 

Измененията в ЗСВ от 2016 година са на път да блокират кадровата дейност на ВСС

Предишна новина

Заместничка на Лозан Панов атакува съдебен кадровик

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.