Съдът: Гребеца от "Наглите" няма да излезе от затвора, защото много често иска


Софийският градски съд (СГС) отказа да разгледа молбата за предсрочното условно освобождаване на Любомир Димитров, известен с прякора Гребеца, от групата на "Наглите". Причината е задължителното условие в закона да са минали поне шест месеца от предишното искане, което не е така в случая. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване, което на практика е безпредметно заради изричните законови разпоредби.

Искането на Гребеца е аргументирано с това, че е изпълнил всички законови изисквания, без да посочва какви. Мнението на комисията към затвора е, че няма достатъчно доказателства да се е поправил.

В средата на годината градският съд взе решение Гребеца да излезе от затвора предсрочно, но Апелативният съд постанови той да изтърпи изцяло присъдата си. До освобождаването от първата съдебна инстанция на Гребеца и друг от групата за отвличания - Ивайло Евтимов-Йожи, разбита през 2010 г., се стигна след законови поправки от миналата година, с които се даде възможност на лишените от свобода сами да искат от съда да бъдат освободени предсрочно.

Йожи и Гребеца са осъдени за 12 отвличания, като Йожи беше осъден на 18 години, а Гребеца – на 10. И двамата са в затвора от ареста им през 2009 година, което време също се приспада към окончателните им присъди. В затвора са и Прокопи Прокопиев-Поли Културиста и Даниел Димитров-Данчо Релето. Наскоро стана известно, че подсъдим заедно с групата, но оправдан за участие в престъпното сдружение - Митко Лебешковски, е осъдил прокуратурата за 30 хил. лв.

Прокуратурата има свои задачи и грижи, които са много далеч от политиката

Предишна новина

Работниците ще искат несъстоятелност на фирмата за неплатени заплати

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.