Съдът отмени наказанието за конфликт на интереси на Тодор Коларов

Съдът отмени наказанието за конфликт на интереси на Тодор Коларов

Административният съд в София отмени решението за установяване на конфликт на интереси на бившия председател на комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, Тодор Коларов. След като той подаде оставка в началото на миналата година и публично заяви, че правителството явно няма воля за реформа в сектора за вътрешна сигурност и правосъдие, срещу него започна производство за това, че е принудил служител на комисията да му продаде лаптопа и мобилния телефон, който ползва.

Ръководената от Филип Златанов комисия за установяване на конфликт на интереси дори излезе с решение, че Коларов е нарушил закона. Коларов обжалва решението и миналата седмица то е било отменено от Административния съд в София, защото е било издадено в нарушение на материалния закон и процесуалните правила: "В случая от представените по делото доказателства се установява, че към момента на придобиване от Коларов - 27.02.2012 г., пазарната стойност на телефона е била 159.07 лева с ДДС при заплатени от жалбоподателя на същата дата 213.90 лева съгласно представения приходен касов ордер, а пазарната стойност на преносимия компютър е била 1620.08 лева с ДДС при заплатени от жалбоподателя на същата дата 1728.44 лева с ДДС. Следователно жалбоподателят е заплатил повече от реалната стойност на процесните мобилен телефон и преносим компютър, които са били използвани и съответно пазарната им стойност не е била такава, каквато е била в момента на придобиването им. Следователно, след като тези вещи не са придобити на цени под пазарните, не е налице облага по смисъла на закона.

"Комисията за конфликт на интереси е наложила образ за шпицкоманда на управляващите, която решава случаите "според зависи". Така например вече близо година комисията "тупа топката" по проверката срещу бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

Препечатваме статията от "Капитал"


Певецът Веселин Маринов за своя приятел Цветан Цветанов

Предишна новина

Главният прокурор поиска възобновяване на делото за смъртта на Чакъра

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  Пострадал гражданин | нерегистриран
  0
  0

  Всички комисии в РБ,трябва да се закрият и да се направи един общ орган"Държавен и Народен контрол" 50/50% хора от Народа и служители на Държавата.Тези сегашните комисии,само получават заплати от народа и не работят в полза за Народа,а на определени корпоративни частни,партийни и др.интереси.Работят избирателно,независимо от сигналите на обикновенните хора,пострадали и търсещи помощта им,а по някога дори пречат на държавните служби да бъдат справедливи.

 2. 4
  КПУКИ | нерегистриран
  3
  0

  А вие виждали ли сте го тоя Филип Златанов на какво прилича - съща мутра, с характерния тембър и фразеология. Но това няма значение, Коларов според КПУКИ може да е бил в конфликт на интереси, важното е, че Владимира Янева не е!

 3. 3
  е и ? | нерегистриран
  3
  0

  Най - свестният възможен вариант за този пост, го окепазиха с тези мишкарски "обвинения", та пак трябваше съда да оправя безумията на бойковците. Вярно е написал някой, че това беше най-класното назначение на Б.Борисов, та затова и не изкара дълго. Дано държавата пак го привлече да работи за него, защото хора като Коларов са рядка класа.

 4. 2
  Комисиите, които се изживяват като съд | нерегистриран
  3
  0

  КПУКИ вижда конфликт на интереси на дъното на всяка чаша кафе. На тия, които не пият кафе, им гледа на чай. И пак вижда. Много забавно ми беше да прочета как една от тия комисийки дава указания!!! на съда. Така е, когато администрацията се развихри.

 5. 1
  един | нерегистриран
  2
  0

  Този май беше единственият свестен и читав шеф на ведомство от това правителство. Затова и си тръгна.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.