Съдът пусна под гаранция хулиганите, били полицай и друг мъж в Златарица


Районната прокуратура в Елена протестира паричните гаранции на двамата мъже, задържани за хулиганство в центъра на гр. Златарица, съобщиха от Апелативната инстанция в Търново.

Прокуратурата иска по отношение на двамата обвиняеми да бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

С постановление на прокурор, Н. Н. и М. К. са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 05 февруари 2018 г. около 22 часа в гр. Златарица извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост:

Н. Н. в центъра на града, в присъствието на граждани и служители на МВР, нанесъл побой на К. К., причинявайки разстройство на здравето му и провокативно отказвал да предостави на органите на МВР документи за самоличност и да изпълни техните разпореждания. Престъпление по чл. 325 от НК.

М. К. счупил и изтръгнал огледало на лек автомобил, удрял с огледалото автомобила, опитал се да го преобърне с ръце, псувал и се заканвал, хвърлял стъклени бутилки по пътното платно. Престъпление по чл. 325 от НК. Както и причинил чрез нанасяне удари на инспектор в РУ на МВР Елена, при изпълнение на службата му, временно разстройство на здравето му. Престъпление по чл.131, вр.чл.130, от НК.

Първоинстаницонният съд в Елена не е уважил искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража", като е определил на Н. Н. парична гаранция в размер на 1000 лв., а на М. К. парична гаранция в размер на 1500 лева.

По делото е установено авторството на деянието, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години. Прокуратурата счита, че събраните доказателства сочат, че съществува реална опастност лицата да се укрият или извършат престъпление. Н.Н. има полицейски нови регистрации, временно е в България, няма добри характеристични данни. Лицата след употребата на алкохол стават агресивни, а поведението им на площада, неизпълняване на полицейски разпореждания и хулигански действия, дава основания, че съществува реална опасност да се укрият или да окажат натиск върху свидетели. 

Как Лозан Панов се опитва да заобиколи Антикорупционния закон

Предишна новина

Детето, "блъснало джип", се оказа с две тежки телесни повреди

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.