Съдът в Бургас окончателно одобри спогодба за 600 хил. лв. за премазан от дърво

Съдът в Бургас окончателно одобри спогодба за 600 хил. лв. за премазан от дърво
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Бургас одобри спогодба между семейството на 26-годишния Пейо Янчев, който бе убит от паднало дърво и община Бургас, съобщи в. "24 часа".

Младият мъж загина на 17 септември 2012 г. от тежки травми, след като бе затиснат от паднал кестен в центъра на Бургас. През февруари Общинският съвет даде съгласието си местната администрация да изплати пълната сума на претендирания иск, който с лихвите надхвърля 600 хил. лв.

Съдия Иво Добрев днес прецени, че споразумението не е в противоречие със законите на страната и моралните норми. Документът бе подписан от адвокат Евгений Мосинов, който представлява близките на загиналия 26-годишен мъж и Златина Георгиева, шеф на правната дирекция в местната администрация. В залата присъстваха Бранимира Кирилова, майка на сина на Пейо и баща му Алексей Янчев.

С това се слага точка на гражданското производство и страните се задължават да нямат повече претенции по между си.

Продължава обаче наказателното разследване, което две години и половина след случая се води срещу виновно лице. Ако бъде повдигнато обвинение и има осъден, общината трябва да заяви и финансови претенции към него, обясни Мосинов.

Наказателното производство обаче е зациклило до намирането на експерти, които да направят нова експертиза, тъй като прокуратурата прецени, че не може да се ползва заключението на вещите лица по гражданското дело.

Спортният тотализатор да разпределя делата

Предишна новина

Лазаров през погледа на Борисов: От олигофрен до стараещ се

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  | нерегистриран
  0
  -2

  Считам,че обезщетението е правилно, и трябва да се върви към западната тенденция-при причинена смърт-2-3 милиона обеезщетение за роднините -а не кирливите обезщетения по 40-80 000 лева. Но да питам-защо, когато съдиика уби неволно с колата си човек, бе осъдена да плати 40 000 лв, които дали ги е платила изобщо е друг въпрос...? "3 години условно за съдийката, прегазила човек

  Подсъдимата ще плати 40 000 обезщетение" http://www.monitor.bg/article?id=183608

 2. 4
  | нерегистриран
  1
  0

  До коментар [#3] от "въй":  Допускам , че сте прав за фактите , което би означавало - грубо нарушение и конфликт на интереси . Значи градът не винаги е добър за умиране , а зависи общинския съвет или груба в него да са заинтересовани от интереса ти .

 3. 3
  въй | нерегистриран
  4
  0

  Най-добрият град за умиране.

  Няма ли конфликт на интереси - адвокатът е и виден общински съветник и на сесия на ОС гласува (с неговата група) за изплащането на това обезщетение, от което ще вземе вероятно приличен хонорар?

 4. 2
  --- | нерегистриран
  3
  0

  За да се прецени справедливостта и законността "Правен свят" следва да даде информация за каква сума е присъдена на всеки взискател . Убедена съм , че и Съдията от БОС е ценил това , а не тотала , който помпозно съобщавате. Заглавието и съдържанието на статията са като за жълт вестник - прави впечатление , а нищо няма като информация . "Правен свят" , все пак , за да не загубите аудиторията си от юристи - поддържайте нивото , а не само ефекта .

 5. 1
  Куку | нерегистриран
  1
  0

  Еми да, не може да се ползва същата експертиза, но могат да се ползват същите експерти, какъв е проблема?!?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.