Съдът върна Ценко Чоков зад решетките

Съдът върна Ценко Чоков зад решетките
Ценко Чоков влезе в съдебната зала с патерици, снимка: БГНЕС

Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) върна в ареста бившия кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков. Дотам се стигна, след като той бе заснет в столичен ресторант в кв. "Драгалевци", докато търпи мярка за неотклонение "домашен арест".

На 26 септември АСНС освободи Ценко Чоков от ареста заради редица тежки заболявания и влошено здравословно състояние. Тогава той дори бе въведен в съдебната зала на болнична носилка. Към момента бившият кмет на Галиче е осъден на първа инстанция на 4 години и 6 месеца затвор за отвличане, побой и палеж на автомобил, а производството е висящо пред въззивния съд.

По повод кадрите, на които се вижда, че Чоков вечеря със свои близки в ресторант и се намира в недотам влошено здраве, във вторник говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че той е получил от съда разрешение да се отклони от мярката си, но с основание да посети зъболекар. Междувременно обаче той се оказа на маса и в ефира на всички водещи медии, а прокуратурата поиска връщането му в ареста.

Преди произнасянето на съда за свободата му, пред репортери, бившият кмет на Галиче заяви, че след посещението при стоматолога му прилошало заради обострения му диабет и било наложително да хапне възможно най-бързо. В сградата на АСНС Чоков влезе с патерици и придружаван от семейството си. "Нали трябва да се нахраня някъде, в тоалетните храна не дават. Този ден имах право да изляза от домашния арест. Аз не мога да не ям. Аз съм диабетик и ми пада захарта. Не хапна ли, загивам. Още повече, никъде не пише, че не мога да се храня по време на придвижването.", каза Чоков.

По думите му полицейски служители проверяват всекидневно дали спазва домашния арест и е категоричен, че е имал разрешение от съда за няколко дати, в които да може да излиза от дома си, за да се лекува. Бившият кмет на Галиче допълни, че съдът му е позволявал да пътува дори до Плевен, за да посещава медици.

АСНС обаче уважи искането на прокуратурата и се съгласи с тезата, че посещението на Чоков в ресторанта е нарушение на мярката му за неотклонение и отново му наложи най-тежката такава - задържане под стража. Към момента бившият кмет на Галиче ще бъде настанен в болницата към затвора. Определението е окончателно.

Още по темата

Правителството отпусна близо 3 млн. лв. допълнително за ГДИН

Предишна новина

Гражданската конфискация няма да зависи от хода на наказателното производство

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 6
  | нерегистриран
  10
  -2

  Интересно - в съдебната зала влиза ако не носилка, то най-малкото с патерици. А когато влиза в ресторанта не му трябват нито патерици, нито носилка. Даже не се сетил едно бастунче да вземе - хем да изглежда болен, хем за келешлък.

  Ся в ареста ще пъпчяса като Иванчева. Но пък поне му е гарантирано редовното хранене в затворническия стол.

 2. 5
  Тц,тц | нерегистриран
  9
  -2

  Аман от неграмотни коментари!

 3. 4
  Въпросче | нерегистриран
  15
  -3

  Тоз казал ли е нещо на заседанието, или само е мълчал и е броил получения хонорар?[[_76836_]]

 4. 3
  бухахаха | нерегистриран
  11
  -14

  Очевидно тези специализираните са за закриване. Много ясно като има разрешение да излезе човекът, по време на придвижването си да има право да отиде да яде, както и до тоалетна. Тук говорим само за изменението на МНО, която ушевите явно бъркат с изпълнението на наказанието, а не за деянията и присъдата му.

 5. 2
  RRR | нерегистриран
  11
  -14

  Пародия на правораздаване от спецковчетата.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.