Съдът върна на работа кмета на Неделино


Апелативният съд в Пловдив върна на работа кмета на Неделино Стоян Беширов, съобщи Нова ТВ. Той беше отстранен от поста след разследване на медията за злоупотреби с евросредства. Според съда няма опасност Беширов да повлияе на свидетели на този етап от делото.

През март Смолянският окръжен съд отстрани от длъжност кмета на община Неделино Стоян Беширов. Сред основните мотиви на съда беше това, че ако той остане на длъжност, има вероятност да възпрепятства разследването срещу него.

На кмета беше повдигнато обвинение за престъпления по служба и злоупотреба с близо 1 милион лева. Мерките срещу него бяха предприети след разследване на Нова за извършени престъпления по служба, свързани с обществени поръчки за над 900 хил. лева.

Междувременно свидетели по делото вече са се оплакали, че срещу тях е упражняван натиск. Авторът на разследването Васил Иванов коментира, че и върху самия него е имало такъв. Правени са всякакви опити да се спре излъчването на материала, в това число и традиционните заплахи по телефона и проследявания, разказа журналистът.

По ценоразписа на съда: 1 око е равно на 50 000 лева

Предишна новина

Министър иска оставката на Цацаров

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.